Τούρκικα drones σε θέση μάχης στο βορειοανατολικό Αιγαίο – Σαρώνουν όλη νύχτα Σάμο, Χίο, Κάλυμνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλητική κατά τρόπο που δεν έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν είναι η δραστηριότητα τούρκικων drones στο βορειοανατολικό Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες και ειδικά σήμερα.

  • του Μάνου Μεϊμαράκη απο το newsbreak.gr

Οι πτήσεις αυτές συνοδεύουν την ρητορική της Τουρκίας των τελευταίων ημερών περί… παραβιάσεων ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και τις αφορμές που ψάχνει η Τουρκία να δικαιολογήσει μια εισβολή στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα για περισσότερο από μια εβδομάδα τούρκικα drones πετούν νύχτα μέρα σε απόσταση ασφαλείας φυσικά, από την Λήμνο μέχρι την Κω.

trkshdrnsvrgrkslnds 005
Images: flightradar24.com, Επεξεργασία: newsbreak.gr

Οι πτήσεις των τούρκικων drones παρατηρούνται από την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, συνεχίζονται όλες αυτές τις ημέρες, ενώ εχθές εντοπίσθηκαν ταυτόχρονα δύο τέτοια αεροσκάφη να επιτηρούν βόρεια την Λήμνο και νότια την Κω και την Ρόδο.

Όμως από την νύχτα της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 12 τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα ένα τέτοιο αεροσκάφος πετά από την Λήμνο μέχρι την Κω επιτηρώντας με συνεχόμενες κυκλικές τροχιές την Λέσβο, Χίο, την Σάμο, το Αγαθονήσι και την Κάλυμνο.

trkshdrnsvrgrkslnds 001

trkshdrnsvrgrkslnds 002

trkshdrnsvrgrkslnds 003

trkshdrnsvrgrkslnds 004

ΔΗΜΟΦΙΛΗ