Οταν ο μεγάλος μας κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης είχε πυροβολήσει με πιστόλι την μητερα του συνθέτη Φοίβου Τασσόπουλου, Αφροδίτη Κοζανιτά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Φοιβος Τασσόπουλος ειναι ένας απο τους μεγαλύτερους συνθέτες του σύγχρονου εμπορικού μας τραγουδιου τις τελευταίες Οι γονεις του ειναι ο δικηγόρος Γιωργος Τασσόπουλος και η Αφροδίτη Κοζανιτά.

Οταν ο Φοιβος ήταν γύρω στα 13, το 1984 δηλαδή μια είδηση που αφορούσε την μητερα του είχε συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό κόσμο και την κοινή γνώμη της εποχής εκείνης.

ACC01B53 C50F 46A3 BB5E C3DC1485EED7
Αυτή την Πέμπτη στις 23:45, ο Φοίβος μιλά για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω”

Τι είχε συμβεί; Ο ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης πυροβόλησε για ερωτικούς λόγους τη σύντροφό του Αφροδίτη Κοζανιτά, μέσα στο σπίτι της στο Καστρί οταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν και το ζευγάρι λογομάχησε. Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο Γκιωνάκης έβγαλε το πιστόλι «Σμιθ & Γουέσον», που είχε πάντα μαζί του, την πυροβόλησε και έφυγε από το σπίτι.

F795782A 58CA 431B B460 F45AFBA1039C

552AF714 3E4A 491C AB1C 0F36DC65AF41

Το θύμα, αν κα τραυματισμένο, κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, που τη μετέφερε στο νοσοκομείο ΚΑΤ οπου διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στον αριστερό ωμοθώρακα.

F65B366E 011D 44D6 8454 DF5A76D8C406

Ο Γκιωνάκης συνελήφθη και προφυλακίστηκε, υποστηρίζοντας ότι ήταν αθώος και δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του, την οποία, όπως έλεγε, υπεραγαπούσε.

52372AFE B8C4 48CC 97A0 70BCD1CEAEAFB5CA38B9 DC33 4C8B A24C D71CFBEA5ACB

Οι δίκες κράτησαν περίπου δυόμισι χρόνια και ο Γκιωνάκης επηρεάστηκε πολύ σοβαρά σε ψυχολογικό επίπεδο. Πόσο μάλλον η Κοζανιτά, που δέχθηκε και τον πυροβολισμό.

Κατά την διάρκεια της δίκης, η Αφροδίτη Κοζανιτά περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το μοιραίο βράδυ της 14ης Οκτωβρίου. Οπως ειπε ο σύντροφός της της τηλεφώνησε και της ζήτησε να συναντηθούν, γιατί δεν ήταν καλά. Υπέφερε από ζάχαρο και νωρίτερα είχε πάθει κρίση. Το ζευγάρι συναντήθηκε στο σπίτι της Κοζανίτα στο Καστρί, όπου άκουγαν μια κασέτα με τραγούδια, που είχε γράψει ο Γκιωνάκης γι’ αυτήν.

Τότε, η Κοζανιτά, όπως κατέθεσε, βρήκε ευκαιρία και ξεκίνησε μια συζήτηση, που αν και είχαν επαναλάβει αρκετές φορές, δεν είχε οδηγήσει πουθενά.Το θέμα ήταν η επισημοποίηση της σχέσης τους. Ο Γκιωνάκης ήταν ακόμα παντρεμένος, αλλά όπως έλεγε, δεν τον συνέδεε τίποτα με τη σύζυγό του. Ωστόσο, δεν έπαιρνε την απόφαση να χωρίσει.

Όταν εκείνη διαπίστωσε ότι οδηγούνταν σε αδιέξοδο, του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους. Εκείνος θόλωσε. Της είπε ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει μακριά της. Αυτή, θυμωμένη, βγήκε από το δωμάτιο. Ο Γκιωνάκης την ακολούθησε και την πυροβόλησε τρεις φορές. Αμέσως μετά έφυγε από το σπίτι. Η γυναίκα στην αρχή δεν είχε καταλάβει ότι μια από τις σφαίρες είχε βρει στόχο και μόλις διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένη, κάλεσε την αστυνομία.

Αναφερόμενη στη σχέση τους, η Κοζανιτά είπε ότι είχε ερωτευθεί τον ηθοποιό, αλλά δεν άντεχε τα δύο μεγάλα του ελαττώματα: τη ζήλεια και την αθυροστομία του: Με υποψιαζόταν και έκανε απίθανα πράγματα. Με παρακολουθούσε συνεχώς με το ψευδώνυμο Δημητρακόπουλος και πολλές φορές στηνόταν κάτω από το σπίτι μου για να δει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Μου έκανε πολλές σκηνές.

Στο τέλος της κατάθεσής της, εξέπληξε τους δικαστές και το ακροατήριο, αθωώνοντας με τα λόγια της τον Γκιωνάκη: «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν ήρθε με πρόθεση να με δολοφονήσει. Αν ήθελε να με σκοτώσει, θα τα είχε καταφέρει. Σίγουρα είχε ελαττώματα, αλλά δεν ήταν εγκληματική φυσιογνωμία».

Αρχικά, ο Γκιωνάκης αντιμετώπιζε τη βαριά κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όταν ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και του θύματος, ο εισαγγελέας μετέτρεψε το κατηγορητήριο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, ικανοποιώντας τόσο τον ίδιο όσο και τον συνήγορό του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Η ποινή που επιβλήθηκε τελικά στον ηθοποιό ήταν 15 μήνες φυλάκιση και ήταν εξαγοράσιμη. Έτσι, ο ηθοποιός κατέβαλε το απαιτούμενο ποσό και αφέθηκε ελεύθερος.

Φωτογραφιες και πληροφορίες απο τη mixanitouxronou.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ