Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Η μνήμη είναι δύναμη για το μέλλον: Καμπάνια του Ανδρέα Παπαμιμίκου για τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kαμπάνια στα social media με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, πραγματοποιεί ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με κεντρικό μήνυμα: «Η μνήμη είναι δύναμη για το μέλλον».

Στόχος είναι ο αναστοχασμός πάνω στη θλιβερή επέτειο αλλά κυρίως η αποτύπωση της προσφυγικής προσφοράς στη διαμόρφωση της ταυτότητας της νεώτερης Ελλάδας.

Ο γνωστός δικηγόρος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις με αφορμή την επέτειο, όπως:

– Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, στο πρότυπο αυτής για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

– Επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

– Να διδάσκεται το επόμενο σχολικό έτος ’22-’23 ειδικό μάθημα στα σχολεία για τη μικρασιατική καταστροφή, τους πρόσφυγες και την προσφορά τους.

– Την 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, να πραγματοποιηθούν συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με στόχο τη διεθνή ανάδειξη και αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ