Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia με 288 επιβάτες και πλήρωμα – Σε σωστικές βάρκες ολοι για να σωθούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτια στο πλοίο Euroferry Olympia εκδηλώθηκε φωτιά σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος ενώ σε αυτο επέβαιναν 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Στη θαλάσσια περιοχή περιξ του πλοίου, έχουν σπεύσει η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα. ενώ επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές»,.

Όπως σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος, «σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα».

«Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πηγαίνει μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος», επεσήμανε ο κ. Κατσαφάδος.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, «υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ