Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος ο Δένδιας από τον Μητσοτάκη για την Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά που ζούμε πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την λήξη της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών έτρεξε στις κάμερες για να προαναγγείλει σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που εισβάλλει στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας ότι η εδαφική ακυρότητα της Ουκρανίας είναι αδιαπραγμάτευτη, ο Νίκος Δένδιας κινήθηκε σε τελείως άλλη γραμμή.

Κατά τη συνάντηση του με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο Νίκος Δένδιας έκανε εκτενέστατη αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας καθώς και την απειλή πολέμου της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας! Αλλά τόνισε την προσήλωσή της Ελλάδας στην τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ, γεγονός που συνιστά φυσικά έμμεση αναφορά στην ακεραιότητα της Ουκρανίας. Απέχει όμως παρασάγγας από την χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Μητσοτάκης εχθές στην άτυπη σύνοδο των ευρωπαίων, το έκανε σήμερα ο Δένδιας ενώπιον του Σεργκέι Λαβρόφ, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των κοινών δηλώσεων στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην Ουκρανία ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική, να αποφευχθεί με κάθε μέσο η ένοπλη σύρραξη και να προστατευθεί η ελληνική μειονότητα της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την προσήλωσή της Μόσχας στην τήρηση του διεθνούς δικαίου και την επίλυση όλων των διαφόρων βάσει αυτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ