Τωρα: Σώθηκαν τα δυο παλικάρια που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσιο τέλος για τους δύο εγκλωβισμένους επιβάτες στο γκαράζ του «Euroferry Olympia» το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τις βραδινές ώρες, ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο εντοπίστηκαν ζωντανοί και πέντε από τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να μπουν στο πλοίο και να φτάσουν στο σημείο όπου είχαν οδηγήσει τους δύο οδηγούς με οδηγίες, προκειμένου να προσεγγίσουν το κατάστρωμα. Πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο ο οποίοι επικοινωνούσαν με τις αρχές και είχαν κάνει έκκληση για βοήθεια.

Οι δύο άνδρες της ΕΜΑΚ που έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, έδωσαν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν έγκαιρα τους δύο επιβάτες, ενώ με ειδικές στολές και με ιδιαίτερη προσοχή, έφτασαν στο κατάστρωμα του πλοίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους επιβάτες που αγνοούνται, ενώ στο σημείο μεταβαίνουν άνδρες της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο που απεγκλωβίστηκαν ήταν ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους, ωστόσο ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν έχουν εντοπιστεί υπάρχουν και τρεις Έλληνες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 239 άτομα, εκ των οποίων τα 51 ανήκουν στο πλήρωμα, 153 φορτηγά και 25 Ι.Χ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 278 άνθρωποι και ακόμα ένα άτομο που δεν υπήρχε στη λίστα που παρέδωσε ο καπετάνιος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι παράτυπος μετανάστης. Δεν αποκλείεται εκτός από αυτόν να είχαν μπει και άλλοι παράνομα στο πλοίο.

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Κέρκυρας αναφέρει ότι δέκα επιβάτες διακομίστηκαν στα επείγοντα και τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες: «Οι έξι από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας. Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Δείτε βίντεο της ΕΡΤ από την επιχείρηση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ