Πρωτοφανής επίθεση Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία αν κερδίσει δεύτερη φορά εκλογές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως «επικίνδυνο» για τη Δημοκρατία (!) χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οξύνοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ:

«Πριν από 11 χρόνια η Ελλάδα αντιμετώπισε μεγάλη οικονομική κρίση, μεγάλη λιτότητα και κοινωνική δυσαρέσκεια. Μετά το 2015 είχαμε μία κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα σε ένα κόμμα της Αριστεράς και ένα κόμμα της Δεξιάς, πολύ μέτρια, εάν μου επιτρέπεται να πω, η οποία προσπάθησε να ελέγξει τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και να επηρεάσει την δικαιοσύνη, ωστόσο οι θεσμοί της Δημοκρατίας άντεξαν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το λαϊκισμό και το παράδειγμα της Ελλάδος κατά την προηγούμενη 10ετία, σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφάλειας στο Μόναχο».

Και συνεχίζει το τηλεγράφημα:

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως κόμματα, που ρέπουν προς το λαϊκισμό μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, όταν κερδίσουν και δεύτερη συνεχόμενη εκλογή, κάτι, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτρέψαμε το 2019. «Στο τέλος της ημέρας όλα αφορούν στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας εξαγγελιών, να φέρνεις αποτελέσματα, και για αυτό η κυβέρνησή μας είναι ακόμη δημοφιλής. Καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα, πλέον είμαστε ισχυρότεροι πολιτικά, θεσμικά και οικονομικά», είπε ο πρωθυπουργός».

Η ακριβής τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής: «Το 2015 εκλέξαμε την πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη (…). Το 2019 οι Έλληνες επέλεξαν να εκλέξουν το κόμμα μας με απόλυτη πλειοψηφία γιατί η Δημοκρατία και οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Υπήρξαν προσπάθειες από την προηγούμενη κυβέρνηση να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ και να επηρεάσει τη δικαιοσύνη αλλά οι θεσμοί άντεξαν, το ΣτΕ άντεξε (…). Η θεωρία μου είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες για τη Δημοκρατία αν κερδίσουν δεύτερες εκλογές. Καταφέραμε να το αποφύγουμε αυτό».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Επικίνδυνος για τη χώρα και τη Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης»

Για «ψεύδη και προσπάθεια αναστροφής της πραγματικότητας», κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στα όσα δήλωσε στο Μόναχο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Θέλει πολύ θράσος την ημέρα που σε καταγγέλλει ευρωβουλευτής του κόμματός σου ότι η κυβέρνησή σου καταπατά το κράτος δικαίου, να εμφανίζεσαι σε διεθνές φόρουμ, να συκοφαντείς με αισχρά ψεύδη τους πολιτικούς σου αντιπάλους και να επιχειρείς πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας για να αμυνθείς.

Αυτός ήταν και αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης. Όσο θα αποκαλύπτεται -ακόμη και από στελέχη του- το σάπιο καθεστώς που στήνει, τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Για τη χώρα, τα συμφέροντά της και τη Δημοκρατία». ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ