Δίνουν λεφτά στις ΜΚΟ αλλα αφήνουν απλήρωτες τις υπερωρίες των στρατιωτικών που περιπολούν στον Εβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) Νίκος Παναγιωτίδης, μιλά για το θέμα των απλήρωτων περιπολιών στα σύνορα του Εβρου.

Η Ενωση Στρατιωτικών διεκδικεί την καταβολή των δεδουλευμένων περιπολιών στους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς στον Εβρο, ενώ ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε ότι το θέμα ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν μεταναστευτικές ροές προσπάθησαν να εισβάλουν παράνομα στη χώρα από τα σύνορα του Εβρου και την απόφαση της Πολιτείας να καλέσει στρατιωτικούς, όπου σε μεικτές περιπολίες με την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν στον έλεγχο της περιοχής.

Κραυγή αγωνίας

«Διανύουμε μια περίοδο που οι Ενοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν το σημαντικό έργο τους, αλλά η ιδιαιτερότητα της περιοχής του Εβρου είναι πολύ σημαντική, καθώς αλλιώς είναι να κάνει κάποιος περίπολο εντός του στρατοπέδου και αλλιώς στα σύνορα του Εβρου» τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Παναγιωτίδης.

Οι στρατιωτικοί δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες που κάνουν για τη φύλαξη των συνόρων όλο το 24ωρο και είναι αδικία να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Το αίτημα θα κατατεθεί και στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Εβρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ