Εντολή της Καμαλα Χάρις σε Μητσοτακη να ψηφίσει τα μνημόνια με τα Σκοπια πριν παει σε εκλογες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντικό θεμα και το λιμανι της Αλεξανδρούπολης λόγω Ουκρανίας

Όλα καλά και ολα ωραία στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την αμερικανίδα αντιπρόεδρο που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο

Γοητευμένος μάλιστα ο πρωθυπουργός απο την Κάμαλα Χάρις αφού την τάραξε στα κοπλιμεντα στη συνέχεια την άκουσε  με προσοχη να του ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει να ψηφιστούν τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, παση θυσία ακόμη και χρειαστεί να διαλυθει η μισή Νεα Δημοκρατια, ενω  μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αναλώθηκε στις ήδη παγιωμένες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Σημαντική στιγμή της συνάντησης όμως ήταν και η συζήτηση που αφορούσε το Λιμανι της Αλεξανδρούπολης καθως η Καμαλα Χαρις ενημέρωσε τον Κυριακο Μητσοτακη για το αν υπαρχουν αποφασεις  να χρησιμοποιηθει για τη μεταφορά δυνάμεων και υλικού στην Αν.Ευρώπη, σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο θεμα βέβαια ειναι κάτι για το οποιο θα πρέπει να ενημερωθούν και  οι πολιτικοί αρχηγοί.

53E5BA24 A504 452C 8FF7 9B9BA1D9BABC
Διαβεβαίωση στην Καμάλα Χάρις ότι «ξεπαγώνει» τα μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα τα ψηφίσει πριν τις εκλογές,έδωσε απόψε ο #Μητσοτακης μετα από ασφυκτικές πιέσεις που του άσκησε η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Όπως ανέφεραν οι γνωστές κυβερνητικές «πηγές» συζητήθηκε όλο το φάσμα των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, οι οποίες βρίσκονται «στο καλύτερο επίπεδο από κάθε άλλη φορά».

https://twitter.com/marka2_/status/1495101385163034626?s=21

Σύμφωνα με το Open, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αμερικανίδα για την πρόθεσή του να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση στη Βουλή και η τροποποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Εξετάστηκαν ακόμα οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων, το θέμα της Ουκρανίας, ενώ οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξε και ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα (σ.σ. σε επίπεδο ρητορικής).

Τα φλας πάντως άστραψαν ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτής της συνάντησης:

nb harris mitsotakis1

nb harris mitsotakis2

nb harris mitsotakis4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ