Τρόμος στο Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

«Το ποιο κόμμα είναι πρώτο στις εκλογές δεν έχει κατ’ αρχήν καμία σημασία ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης! Το αν στην πλειοψηφία αυτήν δεν συμμετέχει το πρώτο κόμμα είναι παγερά αδιάφορο, διότι αν το Σύνταγμα ήθελε να αποκλείσει την περίπτωση κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα είναι αυτονόητο, ότι δεν θα προέβλεπε διερευνητικές εντολές στα υπόλοιπα κόμματα…»!

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σωτηρέλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ερωτώμενος για την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι αποτελεί “κανονικό πραξικόπημα” το να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή σε αυτό του πρώτου κόμματος! Τα παραπάνω αναγνώσαμε στο διαδικτυακό πόρταλ https://www.ieidiseis.gr/

Έτσι, αυτό που αντιλαμβανόμαστε, είναι, πως κρύος ιδρώτας έχει περιλούσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Από τη στιγμή που το στενό μαρκάρισμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει γίνει πιο στενό για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Μια προοπτική, διόλου απίθανη! Που θα αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα κρύα του λουτρού! Μια προοπτική που θα γλυτώσει τον Τόπο από τριπλές εκλογές (στο δρόμο που χάραξε το 1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) που είναι ο διακαής πόθος του Πρωθυπουργού!

Αλήθεια, πότε σκέπτονται να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλύσει τελείως το κόμμα που υπηρέτησαν επί δεκαετίες;

Ας θυμηθείτε κύριοι, την παλαιά ελληνική ταινία, όπου ο Γιάννης Βογιατζής απευθυνόμενος στον Φαίδωνα Γεωργίτση που δεν έβλεπε μπροστά του από τον έρωτά του για τη Ζωή Λάσκαρη, τον προειδοποιούσε:

«Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»!

Ατάκα που χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη και που συμβολίζει τον άνδρα που είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και τις πιο… εξευτελιστικές υποχωρήσεις ως άνδρας, για να κατακτήσει την καρδιά μιας γυναίκας… Με οποιοδήποτε κόστος!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ