Συναντήσεις ΥΕΘΑ με στελέχη αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας…χωρίς εκπροσώπηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλάει στην DW και την Ειρήνη Αναστασοπούλου στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που άρχισε προχθές (18 Φεβ.2022) στο Μόναχο.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα για τις διμερείς επαφές…

Παναγιωτοπουλος DW

Τέλος, μιλήστε μας και για τις διμερείς επαφές που θα έχετε εδώ…Πάντα η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για χρήσιμες διμερείς επαφές. Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθώ σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν και επίσης με τον όμολογό μου τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, τον καλό φίλο Μπένι Γκαντς. Αύριο θα κάνω την πρώτη μου διμερή επαφή με τη νέα υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, την κυρία Κριστίν Λάμπρεχτ, με την οποία γνωρίστηκα προχθές στις Βρυξέλλες. Θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να δούμε. Επίσης προσβλέπω σε χρήσιμες συναντήσεις με στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας, δεδομένου ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας και σε αυτό το πεδίο με τις ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας.

Υ.Γ

Καλές, χρήσιμες και ενδιαφέρουσες είναι πάντα συναντήσεις του ΥΕΘΑ με στελέχη Αμυντικής Βιομηχανίας ξένων χωρών.

Όμως πιστεύουμε πως σε τέτοιες συναντήσεις καλό και ωφέλιμο θα ήταν, για προφανείς και ευνόητους λόγους, να συμμετέχουν και θεσμικοί εκπρόσωποι της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας…

Ας μην ξεχνάμε ότι πάγια επιδίωξη και στόχος θα πρέπει να είναι, όχι μόνο η πλήρης εξάρτηση και αγορά οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, αλλά και η προώθηση των προϊόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας…

Όμως ακόμα και στην περίπτωση συζήτησης για συστήματα ξένων εταιρειών, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία εκπροσώπων της αμυντικής βιομηχανίας, για εξέταση της δυνατότητας συμπαραγωγής και βιομηχανικής συμμετοχής.

Αυτό λέγεται αμυντική βιομηχανική διπλωματία και αυτό κάνουν όλες οι σοβαρές και οργανωμένες χώρες-

ΔΗΜΟΦΙΛΗ