Toυρκία και Πακιστάν στήνουν κρίση κατά Ελλάδας – Ινδίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ερντογάν και Χαν εκπρόσωποι του Ισλάμ»
Η Τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλί Αρμπάς, συναντήθηκε με τον υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων Πιρ Νουρ ουλ Χακ Κανρί, με μέλη της Επιτροπής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γερουσίας και τους γερουσιαστές Syed Sabir Shah, Hafiz Abdul Kareem και Muhammad Akram.
Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας, εκτιμώντας τη στάση της Τουρκίας για την Παλαιστίνη και το Κασμίρ, «είπε ότι πάντα προωθούσε την αφήγηση του Πακιστάν σε όλα τα διεθνή φόρουμ.  Είπε ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών δεσμών, ιδίως στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων κ.λπ.
Ο Αφρίντι είπε ότι μέσω της ανταλλαγής κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα εδραιωθούν περαιτέρω. Είπε ότι ο Πρωθυπουργός I. Χανκαι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι του Ισλάμ.»
Ο  Τούρκος υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων «δήλωσε ότι υπάρχει τρομερή ενότητα μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου.Το Πακιστάν και η Τουρκία πάντα βοηθούσαν ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές.»
Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα
Ελλάδα και Ινδία πρέπει να έρθουν πιο κοντά. Η Τουρκία ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν.
Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Άρα μιλάμε για δύο χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν.
Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.
Η συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν ισχυροποιείται. Οι δύο χώρες διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις με πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο. Το Ισλαμαμπάντ επίσης έχει παραγγείλει 4 κορβέτες από την Τουρκία.
Και η Αθήνα πως απαντάει;   
Η κυβέρνηση… πανηγυρίζει για την προετοιμασία του εδάφους που έκανε στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, προκειμένου να υποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε χιλιάδες υπηκόους τους για να εργαστούν στην Ελλάδα.
Επικαλούμενος τις «ανάγκες» των αγροτών, των ξενοδόχων και των εμπλεκομένων με κατασκευαστικά έργα σε εργατικό δυναμικό αλλά και της βούλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απελάσεις των παρανόμων μεταναστών (!), ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, προσπάθησε πάλι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Πανηγυρίζουν οι Πακιστανοί» τού ανέφερε ο δημοσιογράφος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, για να απαντήσει ανερυθρίαστα ο κ. Μηταράκης: «Και εμείς πανηγυρίζουμε»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ