Ρωσική «βόμβα»: «Ο Ερντογάν μεταφέρει τζιχανιστές στην Ουκρανία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν παγκόσμιο συναγερμό προχώρησε ο Boris Dolgov, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, καθώς εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία μπορεί να επιχειρήσει να παρέμβει στην ουκρανική σύγκρουση για να την επιλύσει προς το συμφέρον της.
«Θεωρητικά, μπορούμε να δούμε την επιθυμία της Τουρκίας να παρέμβει επίσης στην ουκρανική σύγκρουση. Η Τουρκία, αν και δεν υποστηρίζεται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, υποστηρίζεται σιωπηρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες – στο πλαίσιο της αμερικανικής πολιτικής περιορισμού της Ρωσίας», αναφέρει ο ειδικός του TASS.
Ο εμπειρογνώμονας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Άγκυρα έχει γίνει πρόσφατα πιο ενεργή στην ουκρανική κατεύθυνση, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι από την αρχή η Τουρκία ανακοίνωσε τη μη αναγνώριση της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία. «Έχει επίσης καθιερωθεί στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας – προμήθεια drones, πολεμικών πλοίων. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι με τη βοήθεια της Τουρκίας, μεταφέρονται ομάδες ισλαμιστών μαχητών από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Τούρκους. Επιπλέον, η Τουρκία, αυτό δηλώνουν και οι επίσημοι εκπρόσωποί της, σε περίπτωση σύγκρουσης στην Ουκρανία, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η Ρωσία θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι η Τουρκία έχει μάλλον ευρείες φιλοδοξίες σε πολλούς τομείς, στους οποίους, εκτός από τη Συρία, τη Λιβύη και τον Νότιο Καύκασο, μπορεί να περιλαμβάνεται και η ουκρανική κρίση.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει όσα γράφαμε πριν λίγες ημέρες 
«Πληροφορίες διαδόθηκαν ενεργά στο Διαδίκτυο ότι η Τουρκία στρατολογούσε μαχητές στη Συρία και τη Λιβύη για να σταλούν στο Ντονμπάς. Ο ακριβής αριθμός των μαχητών που στάλθηκαν στο Ντονμπάς δεν έχει διευκρινιστεί. Μπορούμε να μιλάμε για εκατοντάδες ή και χιλιάδες τρομοκράτες, επιπλέον, οι τελευταίοι υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται για την κατάληψη οικισμών και πόλεων.
Μαχητές από τη Λιβύη και τη Συρία συμμετείχαν ενεργά στις εχθροπραξίες στο έδαφος του Καραμπάχ και, πολύ πιθανό, αυτή τη φορά η Τουρκία αποφάσισε να παράσχει βοήθεια στο Κίεβο με τη μορφή αποστολής πληρεξουσίων της στο Ντονμπάς.»
Bayraktar TB2 σε συνεχείς πτήσεις
Ανακοίνωση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR:

«Τις τελευταίες ώρες Bayraktar TB2 των Ουκρανικών ΕΔ κάνουν πτήσεις κοντά στη γραμμή επαφής. Μόλις χθες, τρία Bayraktar TB2 πέταξαν πάνω από το Ντόνετσκ ταυτόχρονα»!

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ