Κολομβία: Σκότωσαν βασικό μάρτυρα της υπόθεσης της δολοφονιας του Γιάννη Μακρή πριν τη δίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, του λεγόμενου «Αυστραλού» τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία είναι δύο αδέλφια, Βούλγαροι, ένας 34χρονος που είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και ο 38χρονος αδελφός του σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμούς από εννιάρι πιστόλι, την ώρα που πλησίαζε το αυτοκίνητό του. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο δολοφόνος τον ακολούθησε, δίνοντας του τη χαριστική βολή.

Ας σημειωθεί πως οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τη συμμετοχή τους στο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι είχαν έρθει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδευόμενοι από πάνοπλους άνδρες της Ειδικής Μονάδας Μεταγωγών.

Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, ενώ αποκαλύφθηκε πως ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο άνθρωπος που είχε μεταφέρει τα δύο αδέλφια – εκτελεστές από την Βουλγαρία στην Αθήνα, για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου του «Αυστραλού», είναι νεκρός. Μάλιστα είχε αναγνωρίσει σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας, τον Βούλγαρο πιστολέρο, ως τον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή.

Δολοφονήθηκε ο βασικός μάρτυρας

«Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη. Είχε αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας Μακρή. Ίσως από το κινητό του συλληφθέντα για τη δολοφονία του μάρτυρα αντληθεί υλικό που να βοηθήσει τη δίκη, ίσως βρεθεί ο ηθικός αυτουργός», δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τη σύζυγο του θύματος Βικτώρια Καρύδα.

Ο δράστης της δολοφονίας του 33χρονου μάρτυρα συνελήφθη στη Σόφια και είναι παλιός γνώριμος της ελληνικής αστυνομίας. Πρόκειται για έναν 44χρονο Μεξικανό χορευτή που ήρθε στην Ελλάδα το 2005, συνελήφθη με 4 κιλά κοκαΐνης και αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Μετέβη οδικώς στη Βουλγαρία και έκλεισε το στόμα του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τα μεσάνυχτα του Αγίου Βαλεντίνου, στήνοντας του ενέδρα θανάτου.

Ο πληρωμένος δολοφόνος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές, ενώ το θύμα ήταν στο αυτοκίνητο του.

Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο πριν ξεψυχήσει, ο 33χρονος ανέφερε πως ο δράστης της δολοφονίας του έχει τατουάζ στο ξυρισμένο του κεφάλι, στοιχείο που βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν τον Μεξικανό και να τον συλλάβουν στο ξενοδοχείο όπου έμενε στη Σόφια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ