Philip Crowther: Ο δημοσιογράφος φαινόμενο που κανει ρεπορτάζ απο την Ουκρανια σε έξι καναλια ταυτόχρονα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο άνθρωπος ειναι φαινόμενο, καλύπτει την Ουκρανική κρίση σε έξι γλωσσες για ισάριθμα διεθνή δίκτυα. Ο λογος για τον Philip Crowther που οπως λέει και ο ίδιος:

Εξάγλωσση κάλυψη από το Κιέβο με το associated press. Με αυτή τη σειρά: Αγγλικά, Λουξεμβουργιανά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Το βιντεο του έχει κερδίσει πλήθη νέων θαυμαστών, με περισσότερες από 7,1 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 9.000 retweets, καθώς και 57.000 likes.

Οι θεατές έμειναν έκπληκτοι από την πολυγλωσσία του, με έναν να έγραψε: «Καταπληκτικό!» ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Νιώθω δέος για όποιον μπορεί να μιλήσει τόσες πολλές γλώσσες που στο ανεκπαίδευτο αυτί μου ακούγεται άπταιστα».

Πολλοί θεατές δεν γνώριζαν καν ότι τα Λουξεμβουργιανά ήταν γλώσσα.

Με έδρα την Ουάσιγκτον DC, ο κ. Crowther είναι δημοσιογράφος τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο από πατέρα Βρετανό και μητέρα Γερμανίδα.

Σε μια περιγραφή στον ιστότοπό του, αναφέρει λεπτομερώς τους τομείς των ειδήσεων που καλύπτει, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής διπλωματίας, της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής και των επικαιρών υποθέσεων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Φίλιππος έχει καλύψει τις συζητήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, τις προεδρικές συζητήσεις και τις συγκεντρώσεις Τραμπ σε όλη τη χώρα.

Αναφέρει επίσης έκτακτες διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο.

Ο Crowther ήταν ρεπόρτερ και παρουσιαστής ειδήσεων στο France 24 στο Παρίσι πριν μετακομίσει στην Ουάσιγκτον το 2011.

Ο 41χρονος μοιράζεται συχνά βίντεο από την κάλυψη διαφόρων ειδήσεων στις ΗΠΑ και τον κόσμο σε διάφορες γλώσσες.

Το ρεπορτάζ του παρακολουθείται από μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Τον Μάιο του περασμένου έτους ακούστηκαν πυροβολισμοί καθώς ο κ. Κρόουθερ έκανε ζωντανή μετάδοση κοντά στην πλατεία Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Το βίντεό του από τη σκηνή έδειχνε ανθρώπους να τρέχουν για κάλυψη καθώς ακούστηκαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ ο κ. Κρόουθερ έκανε αναφορά για την επέτειο του θανάτου του Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ