Σε δίκη ο Φουρθιώτης για το «συμβόλαιο» θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δίκη παραπέμπεται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με το «συμβόλαιο θανάτου» κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του υπόδικου παρουσιαστή. Η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο Μένιος Φουρθιώτης αφορά στο αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος (η εμπλοκή Φουρθιώτη εν προκειμένω τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος) με τη δίκη να προσδιορίζεται για τον Ιούνιο του 2022. Είναι μία ακόμη εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη για τον υπόδικο παρουσιαστή.

Πρόκειται για την υπόθεση την οποία είχε δημοσιοποιήσει ο εκδότης του Documento τον Απρίλιο του 2021, έπειτα από πληροφορίες που του είχαν μεταφερθεί, και είχε προκαλέσει σάλο. Σύμφωνα με αυτές, ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο στον χώρο του υποκόσμου προκειμένου να στήσει σκηνικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του, ώστε να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί αλλά και να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του «Βαξεβάνη και ενός ακόμη δημοσιογράφου».

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε με επίσημη κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν. Μεταξύ αυτών και ο πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου Νανάς Παλαιτσάκη αλλά και το πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», τον οποίο είχε επικαλεστεί ως πηγή του ο μάρτυρας-κλειδί σε συνάντηση με τον Κ. Βαξεβάνη και τον συνεργάτη του και υπογράφοντα το άρθρο Βαγγέλη Τριάντη στα γραφεία του Documento. Ολοι τους επιβεβαίωσαν ότι ο Μ. Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο προκειμένου να πυροβολήσει το σπίτι του και, όπως επισημαίνουν, «εάν αυτό πήγαινε καλά, τότε ο Φουρθιώτης θα έδινε ακόμη δύο δουλειές».

Ο μάρτυρας-κλειδί φέρεται να κατέθεσε στο τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 2021. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε επισήμως: «Στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 ημέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη» συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί. Ο ταξιτζής ή «Ταρίφας» όπως τον αποκαλούν είχε αποφυλακιστεί το 2017, έπειτα από έκτιση ποινής κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

Το πρόσωπο αυτό του είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του δεύτερου στον Διόνυσο και «του πρότεινε (σ.σ.: ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία». Τις μέρες εκείνες πράγματι η ΕΛΑΣ είχε αφαιρέσει την αστυνομική φρουρά από τον παρουσιαστή.

O «Ταρίφας» είπε στον μάρτυρα ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση τον Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας είπε στον «Ταρίφα» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει» κι εκείνος συμφώνησε μαζί του.

Ερωτηθείς τι κατάλαβε από τον «Ταρίφα» για το συμβόλαιο σε βάρος Βαξεβάνη, ήταν κατηγορηματικός: «Κατάλαβα πως (σ.σ.: ο Ταρίφας) εννοούσε ότι ο Φουρθιώτης θα βάλει άτομο να σκοτώσει τον Βαξεβάνη και τον άλλο δημοσιογράφο, γι’ αυτό και κανόνισα να δω τον Τριάντη».

Περισσότερα όμως στο Documento της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2022. documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ