Η ιστορική αλήθεια πίσω απο τη φραση Τσοβόλα δώστα όλα που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Τσοβολας έφυγε απο τη ζωη σημερα το μεσημέρι μετά απο γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο αλλα θα μείνει για πάντα στις καρδιές και στην ιστορία όσων των στήριξαν στην πολιτική του διαιδορμη απο το Πασοκ έως και το ΔΗΚΚΙ.

Μια απο τις φράσεις που τον είχαν σημαδέψει ήταν και το περίφημο Τσοβόλα δώστα όλα που είχε πει σε προεκλογική του ομιλία ο Ανδρέας Παπανδρέου για το οποιο είχε μιλήσει ο Δημήτρης Τσοβολας σε συνέντευξη του στην εφημεριδα Καθημερινη.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσοβόλα η προτροπή του Ανδρέα Παπανδρέου να «τα δώσει όλα» δεν είχε καμία σχέση με παροχές, αλλά με τη μάχη για τη δικαίωση της παράταξης σε ότι αφορούσε το σκάνδαλο Κοσκωτά.

«Ο Παπανδρέου άκουγε τους συγκεντρωμένους να επαναλαμβάνουν ρυθμικά το όνομά μου. Ήμουν δημοφιλής γιατί έδινα μάχη κατά της σκευωρίας για την εμπλοκή μας στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο Ανδρέας συνήθιζε να διαλέγεται με τον λαό στις συγκεντρώσεις και μόλις άκουσε το όνομα “Τσοβόλας”, απάντησε “Τσοβόλα δώσ’ τα όλα”, εννοώντας ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα στη μάχη για την αλήθεια».

Επισης είχε τονίσει ότι δεν έγινε καμία παροχή το πρώτο εξάμηνο του ’89 – το διάστημα δηλαδή από την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή έως και τις εκλογές του Ιουνίου – και ότι η αύξηση δαπανών περιορίστηκε στο 14%, παρά την πρόβλεψη για 18%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ