Συγκλονιζει η αποφαση της Eurovision για Ρωσια-Ουκρανια! Πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού συμβαίνει αυτο το πράγμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική και ταυτόχρονα περίεργη απόφαση για τον διαγωνισμό της Eurovision που αφορά Ρωσια και Ουκρανία. Ενώ μόλις χθες οι αρμόδιοι δήλωναν πως διαγωνισμός είναι ένα μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός και συνεπως επι του παρόντος σχεδιάζουν να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία στη Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο 2022 ξαφνικά σημερα υπήρξε ιστορική ανατροπή. Συνεχίστε την ανάγνωση.

Η European Broadcasting Union (EBU) ανακοίνωσε ότι καμία ρωσική παράσταση δεν θα συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση νωρίτερα σήμερα από το διοικητικό όργανο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU.

Η σύσταση της Ομάδας Αναφοράς υποστηρίχθηκε επίσης από την Επιτροπή Τηλεόρασης της EBU.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η συμπερίληψη μιας Ρωσικής συμμετοχής στον φετινό Διαγωνισμό θα έφερνε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία.

Πριν λάβει αυτή την απόφαση, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να διαβουλευθεί ευρέως μεταξύ των μελών της.

Η EBU είναι ένας απολιτικός οργανισμός-μέλος ραδιοτηλεοπτικών φορέων που δεσμεύονται να προασπίζουν τις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ