Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Δύο οι νεκροί Έλληνες στο χωριό Σαρτανά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, διευκρινίζει ότι οι νεκροί στο χωριό Σαρτανά είναι δύο, ελληνικής καταγωγής και όχι τρεις όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από λίγο, το χωριό βομβαρδίζεται και πολλά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Ακόμα όμως δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση για τον θάνατο των Ελλήνων και τoν τραυματισμό τουλάχιστον έξι πολιτών μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.Δείτε την φωτογραφία από το χωριό πριν από λίγα λεπτά.

740DAEBA AB76 46D6 A85E 8DB17A2926EE
Το χωριό Σαρτανά στην Μαριούπολη, στις φλόγες

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ