Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Χωρίς αναφορά σε ρωσικούς βομβαρδισμούς, η δεύτερη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη νέα τραγωδία με το θάνατο ακόμα 4 Ελλήνων στην ανατολική Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι είναι συνολικά οι νεκροί Έλληνες ομογενείς στην ανατολική Ουκρανία. Νωρίτερα το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο 2 ομογενών από βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά και λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ακόμα τέσσερις έχασαν τη ζωή τους από επίθεσηστο χωριό Μπουχάς. Την είδηση μετέφερε στο OPEN, ο ανταποκριτής στην Μαριούπολη Σωτήρης Δανέζης.

Λίγη ώρα αργότερα το ελληνικό ΥΠΕΞ, επιβεβαίωσε την είδηση με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την πρώτη ανακοίνωση για τον θάνατο των 2 ομογενών στο Σαρτάνα της Μαριούπολης, όπου το ΥΠΕΞ αναφερόταν σε βομβαρδισμό από ρωσικά αεροσκάφη, στη νέα ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο ποιοι ήταν οι υπαίτιοι του βομβαρδισμού που προκάλεσε τους νέους θανάτους 4 ομογενών στο Μπουχάσκ. Προηγήθηκε η κατηγορηματική διάψευση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι υπήρξε βομβαρδισμός ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή σήμερα.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ