Παλαιότερα άρθρα για τους νεοναζί της Ουκρανίας και έλληνες ομογενείς που είχαν μπει στο στόχαστρό τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθούν αποσπάσματα ελληνικών άρθρων στις αρχές του 2014 για τους Νεοναζί της Ουκρανίας…

ΜΜΕ 2014 ΟΥΚΡΑΝΙΑ

“Ουκρανία: Οι νεοναζί με την ανάποδη σβάστικα, τις αλυσίδες και τα τσεκούρια που απειλούν και τους Έλληνες εκεί”

Έγραφε το iefimerida.gr στις 27/02/2014

Ουκρανία νεοναζί

Στο στόχαστρο της πανίσχυρης Νεοναζιστικής Οργάνωσης της Ουκρανίας «Δεξιός Τομέας» έχουν μπει οι Έλληνες ομογενείς. Πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση που έχει σύμβολο το Wolfsangel, την ανάποδη σβάστικα και πρωταγωνίστησε την έκρηξη της ένοπλης βίας των τελευταίων εβδομάδων.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για απειλητική ατμόσφαιρα ενώ κατήγγειλε και ξυλοδαρμούς. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, ζήτησε να γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία στα ελληνικά.

Διαβάστε τώρα και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από άρθρο του Liberal.gr

liberal

7 Αυγούστου 2019

“Ντονμπάς: Η «παγωμένη σύρραξη» και ο δύσκολος δρόμος της ειρήνης”

Αλλά ο αγώνας για την ειρήνη που μόλις ξεκίνησε, έχει ισχυρούς αντιπάλους. Έτσι μέσα στην Ουκρανία, έχουμε οργανώσεις και ομάδες οπλισμένων ακραίων υπερεθνικιστών, κάποιες με ναζιστικές καταβολές, που με οργανωμένα αποσπάσματα, τρομοκρατούν τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του Ουκρανού προέδρου, οι οποίες είχαν και πιθανόν να έχουν ακόμη δεσμούς, διασυνδέσεις και υποστηρικτές στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα στο παρελθόν, πριν και κατά την διάρκεια της λεγόμενης «επανάστασης Μειντάν», η Ουάσιγκτον είχε εμπλακεί φανερά, στηρίζοντας, οργανώνοντας και χρηματοδοτώντας τους Ουκρανούς Νεοναζί, με σκοπό την αλλαγή της ηγεσίας της Ουκρανίας, όπως αναφέρεται και σε πρόσφατο (24/7) άρθρο του Stephen F. Cohen στο αμερικανικό περιοδικό “The Nation”**, αναφερόμενο σαφώς στην καταστροφική πολιτική Ομπάμα για την Ουκρανία και τον ρόλο του αντιπροέδρου Μπάιντεν. Όσον αφορά τον Πούτιν, φαίνεται ότι δεν ελέγχει πλήρως τους αυτονομιστές (αντάρτες για τις δυτικές χώρες) του Ντονμπάς, όπως πολλοί θεωρούν, καθόσον και εκεί έχουμε ακραίους εθνικιστές του Ντονμπάς, που τον κατηγορούν ότι «δεν μπορεί να δει ποτέ στο σπίτι» και ότι έχει « ξεπουλήσει τους αδελφούς της Ρωσίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

THE TOC

NEWSIT

ΔΗΜΟΦΙΛΗ