Σάλος απο τη διαδικτυακη επιθεση εναντίον της Ναταλίας Γερμανού – Το απρεπές σχόλιο νεαρού δημοσιογράφου που εξόργισε τους θαυμαστές της παρουσιάστριας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοχος διαδικτυακών επιθέσεων εγινε για άλλη μια φορά η δημοφιλής παρουσιάστρια Ναταλια Γερμανού με αφορμή αυτή την φορά το γεγονός οτι κάλεσε στην εκπομπή της για να μιλήσουν για την Ουκρανια τον Αντώνη Τζανακοπουλο.

Την αρχή έκανε ο νεαρός δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης που έγραψε στο διαδίκτυο σχολιάζοντας υποτιμητικά τον καλεσμενο της αλλα και την ίδια την παεουσιαστρια: Το κρεσέντο της μπούρδας συνεχίζεται σήμερα.

Στην επίθεση του Γιώργου Ευγενίδη απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων του ο καλεσμενος της Ναταλίας Γερμανού που έγραψε:

Κύρια σημεία της συζήτησης με τη @nataliagermanou για την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

⁃Η εισβολή με χρήση ένοπλης βίας είναι ένοπλη επίθεση που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο (ά. 2(4) Χάρτη ΟΗΕ, αναγκαστικό εθιμικό δίκαιο).

⁃Η παραβίαση δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο αφού δεν είναι νόμιμη άμυνα (ά. 51 Χάρτη ΟΗΕ) ούτε έχει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ά. 39, 42 Χάρτη ΟΗΕ).

⁃Η Ρωσία έχει διεθνή ευθύνη για την παραβίαση και η διεθνής κοινότητα υποχρεούται α) να συνεργαστεί για να φέρει τέλος στην παραβίαση με μέσα όπως κυρώσεις, και β) να μην αναγνωρίσει κανένα αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής (όπως πχ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής στην Κύπρο) (εθιμικό δίκαιο όπως αποτυπώνεται στα ά. 40-41 για τη διεθνή ευθύνη κρατών).

⁃Η εξήγηση για το πως φτάσαμε εδώ δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολόγηση της εισβολής, που είναι παράνομη. Εντοπίζεται όμως, μεταξύ άλλων, στον ανταγωνισμό Δύσης/ΝΑΤΟ και Ρωσίας αλλά και στην άνοδο του ρωσικού εθνικισμού.

⁃Οι κυρώσεις είναι το κύριο μέσο για την παύση της παραβίασης και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, σε συνδυασμό με αλλά διπλωματικά μέσα.

⁃Η παράνομη χρήση βίας που και η Δύση στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει με επιχειρήματα περί «ανθρωπιστικής» επέμβασης ή «προληπτικής» άμυνας αφήνει περιθώρια και σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα, ανεξάρτητα του πόσο αυτά ευσταθούν.

ΥΓ Περιμένω από τον κύριο Ευγενίδη να με καλέσει σε εκπομπή του και να συζητήσουμε τις «μπούρδες» μου. Ιδού η ευκαιρία να με ξεσκεπάσει.

Πολλοί τηλεθεατές βέβαια παρενέβησαν με σχολια στήριξης στο πρόσωπο της Ναταλίας Γερμανού:

Η @nataliagermanou ,το ΣΚ, κάνει εκπομπη που δεν προσβάλλει την νοημοσύνη μας.
Ο,τιδήποτε άλλο είναι , ναχαμε να λέγαμε.

@g_evgenidis την @nataliagermanou δεν είσαι άξιος να την πιάνεις στο στόμα σου!Γραβατωμενε γάτε!Βαθύτερη πολιτική ανάλυση έκανε το κορίτσι από πολλούς του σιναφιού σου!#ΝΑΤΟ #EU #υποκρισια #StopTheWar

Τηλεπαρουσιαστής σε κρεσέντο “ενημέρωσης”. Απομονώνει σκρίνσοτ ολόκληρης συζήτησης (μπράβο ξανά στη @nataliagermanou) και ειρωνεύεται καθηγητή Διεθνούς Δικαίου της Οξφόρδης, ο οποίος, στην ίδια συζήτηση, δήλωσε ξεκάθαρα πως η εισβολή είναι παράνομη κ δεν δικαιολογείται!
#ουκρανια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ