Επίθεση Μητσοτακη σε Πούτιν και Ρωσια μεσα στην νύχτα: Σκοτώσατε δέκα ομογενείς μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια συγκλονιστικη ανάρτηση πριν λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Ρωσια τονίζει τα εξής:

10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!

Στο ίδιο μήκος κλίματος και το υπουργείο εξωτερικών που με νέα του ανακοινωση (μια ωρα πριν τη δήλωση του πρωθυπουργού) τονίζει:

Οι συνεχιζόμενες από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων στο χωριό Σαρτανά οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον 4 ομογενών. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα & καλούμε τη 🇷🇺 να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοινωση του υπουργείου εξωτερικών:

Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.

Να θυμησουμε πως νωριτερα υπήρχε διάσταση απόψεων καθως σε προηγούμενη ανακοινωση του το υπουργείο εξωτερικών δεν εκανε αναφορά στους Ρώσους σαν υπαίτιους για το θάνατο των ομογενών μας σε αντίθεση με τον έλληνα πρωθυπουργό που αναφερόταν ξεκάθαρα στους Ρώσους με αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση πως υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ