Οι ημερομηνίες καταβολής και οι δικαιούχοι του επιδόματος για το Πάσχα – Δείτε αν είστε μεσα στις λίστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποτε ο Κυριακος Μητσοτακης κορόιδευε τις παροχές της κυβέρνησης Τσιπρα λέγοντας σε συνεντευξη του για τον Τσιπρα: Ξημερωαματα δίνεις επιδόματα και ψάχνει σανίδα σωτηριας για την κυβερνηση του σε επιδόματα και παροχές…….

Ήδη μάλιστα χωρίς καν να εχει αποφασιστεί και επίσημα εχουν διαρρεύσει στα καναλια σημαντικές πληροφορίες για το ύψος του επιδόματος και το ποτε θα δοθεί.

Ετσι αναμένεται να δοθεί απο την Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου έως την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ενώ το ύψος του επιδόματος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 250 ευρώ και 300 ευρώ και συν 50 ευρώ θα δίνεται για κάθε παιδί.

1.Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι ευάλωτες ομάδες. Σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες εξετάζεται να ενταχθούν:

-Οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δηλαδή όσοι λαμβάνουν συντάξεις περίπου 500 ευρώ με 600 ευρώ το μήνα .

-Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Είναι οι φτωχοί που ζουν με 100 ευρώ έως 200 ευρώ το μήνα και παίρνουν βοήθημα από το κράτος.

-Οι μακροχρόνιοι άνεργοι που εδώ το αρκετό διάστημα είναι εκτός επιδοματικής πολιτικής.

– Και τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα.

2.Ποιοι αναμένεται να βρεθούν εκτός επιδόματος:

Σιγά σιγά φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να λάβουν κάποιο έκτακτο βοήθημα:

-Οι χαμηλόμισθοι και αυτό διότι σε λίγες εβδομάδες θα πάρουν τον αυξημένο κατώτατο μισθό και θα καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο η χασούρα που έχουν από την ακρίβεια.-Οι μονογονεϊκές οικογένειες.

– Και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι. Δηλαδή όσοι δεν έχουν περάσει το 12μηνο που είναι άνεργοι και δεν επιδοτούνται επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια να επιδοτηθούν .

Σε αυτές τις κατηγορίες πρέπει να υπάρχουν δημοσιονομικές συνθήκες για να μπορέσει το κράτος να τους καταβάλει το επίδομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ