Ο Ζελένσκι απορρίπτει συνομιλίες σε Λευκορωσία-Αντιπροτείνει Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη ή Μπακού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας λέει ότι, η χώρα του είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία αλλά όχι στη Λευκορωσία, η οποία ήταν το στάδιο για την εισβολή της Μόσχας πριν από 3 ημέρες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας λέει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά όχι στη Λευκορωσία, η οποία αποτέλεσε το στάδιο για την εισβολή της Μόσχας, που κράτησε τρεις ημέρες.

Μιλώντας σε βίντεο την Κυριακή, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy κατονόμασε τη Βαρσοβία, την Μπρατισλάβα, την Κωνσταντινούπολη, τη Βουδαπέστη ή το Μπακού ως εναλλακτικούς χώρους διεξαγωγής. Είπε ότι άλλες τοποθεσίες είναι επίσης πιθανές, αλλά κατέστησε σαφές ότι η Ουκρανία δεν αποδέχεται την επιλογή της Λευκορωσίας από τη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει στρατιωτικούς αξιωματούχους και διπλωμάτες.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για συνομιλίες και τώρα περιμένουμε τους Ουκρανούς», είπε ο Πεσκόφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ