Στον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων η Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέταρτη μέρα μαίνονται οι επιθέσεις στα ουκρανικά εδάφη από ρωσικά στρατεύματα με βαρύ φόρο αίματος και από τις δυο πλευρές. Πριν από λίγη ώρα Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οδομαχίες στο κέντρο της πόλης.

Οι μάχες σημειώνονται από το πρωί με ελαφρά τεθωρακισμένα που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν τυλιχθεί στις φλόγες να είναι ορατά στους δρόμους, ενώ ακούγεται ο ήχος πυροβολισμών και σποραδικών εκρήξεων στην πόλη. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Όλεγκ Σινεγκούμποβ, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εισχωρήσουν στο Χάρκοβο και με ανακοίνωσή του καλεί τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ. «Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ» που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ