Στο ίδιο έργο θεατές των συμφερόντων υποστηρικτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Η Εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών, λογικό και φυσιολογικό είναι, όμως περισσεύει ο παραλογισμός, η σκοπιμότητα και κυρίως η άγνοια. Εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα οι σταρ της υγείας και την θέση τους πήραν άλλοι ειδικοί. Το ίδιο συμβαίνει και στο διαδίκτυο.

Ο καθένας εκφράζει την άποψή του, ανάλογα με το τι ακούει, αλλά κυρίως η αναλογία εστιάζεται στις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός και πως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται, για αυτό και οι απόψεις είναι διαφορετικές και κυρίως αντικρουόμενες.

Ένας καλός γνώστης της ιστορίας, δεν χρειάζεται ποτέ κανέναν πολιτικό, κανέναν αναλυτή και κανέναν ειδικό. Αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον μέσο πολίτη τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και κατά προσέγγιση τι θα συμβεί. Βρίσκεται δηλαδή πολύ πιο κοντά στην αλήθεια.

Μια αλήθεια που οι πολιτικοί και πολλοί ειδικοί την παρουσιάζουν ανάλογα με τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν και ανάλογα με το γεωστρατηγικά σχέδια που είναι εκ των προτέρων εκπονημένα.

Δεν ξαναέγινε, δηλώνουν πόλεμος, μετά τον Β΄Π.Π στην Ευρώπη! Όλο εκείνο το διάστημα, μετά τον πόλεμο είχαμε πολεμικές συγκρούσεις στην Αφρική, όπου κράτη πάλευαν για την ανεξαρτησία, εναντίων ποιων; Ευρωπαίων! Είχαμε την εισβολή στην Κύπρο. Είχαμε τις αιματηρές συγκρούσεις στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τις ανεξαρτητοποιήσεις, είχαμε την επίθεση στην Σερβία, είχαμε την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία. Είχαμε τα γεγονότα στο Ισραήλ Παλαιστίνη, στο Λίβανο, στον Ιράκ, στην Λιβύη και στην Συρία.

Υποφέρει η Ευρώπη μας, διαλαλούνε όλοι οι ειδικοί ενημερωτές! Ποτέ, ούτε τώρα, ούτε σε άλλες εποχές δεν είπαν. Υποφέρει ο κόσμος μας! Ο κόσμος πάντα για αυτούς ήταν ο μικρός τόπος, για τα μεγάλα συμφέροντά τους. Μόνο ο ποιητής έγραψε. «Αυτός ο κόσμος ο μικρός και ο μέγας!»

Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι δεν κοσκινίζουν την ενημέρωση, για να βρούνε ψήγματα αλήθειας. Που χρόνος να κάνουν τον χρυσοθήρα που κοσκινίζει όγκους άμμου για να βρει λίγο χρυσό!!

Που να σκάψουν για να φτάσουν στον Σωκράτη που έλεγε στους μαθητές του «Είναι ανόητο να κατηγορεί κανείς την εποχή του. Πάντα υπάρχουν καλοί άνθρωποι να την διορθώσουν. ……..πρέπει να εργάζεστε πάντα για το κοινωνικό σύνολο. Όποιος δεν βοηθάει τους άλλους τους βλάπτει!!!
……….η ζωή είναι μια αδιάκοπη υποκρισία. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν την αλήθεια, αλλά μόνο το ψέμα. Είναι πλεονέκτες. Προσκυνάνε τα υλικά αγαθά και γίνονται άδικοι. Δεν πιστεύουν ούτε το Θεό, ούτε την κοινωνία αγαπούν. Στο βάθος κάθε ατόμου κρύβονται σωροί σκουπίδια και λίγα κομμάτια χρυσού. Έργο σας; Παραμερίστε τα σκύβαλα για να φανούν οι θησαυροί. Ξέρετε πως τους λένε αυτούς τους θησαυρούς; ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ- ΑΛΉΘΕΙΆ- ΚΑΛΟΣΎΝΗ

Αυτές τις λέξεις τις γνωρίζουν οι εξουσιαστές; Τις γνωρίζουν, απλά τα συμφέροντα που εξυπηρετούν δεν τους επιτρέπουν να τα κάνουν και πράξη.
Αν τις κάνανε πράξη τότε, η ιστορία της ανθρωπότητας δεν θα έπλεε σε κόκκινους ωκεανούς αίματος, αλλά σε λευκοφόρους ωκεανούς…

Αυτό πρέπει να τους αναγκάσουν να κάνουν, τουλάχιστον οι πολίτες της Ευρώπης, γιατί και πάλι την κρίση, όπως και σε όλες τις κρίσεις θα την πληρώσουν οι πολίτες.
Κι αυτοί την φορά η πληρωμή θα είναι πολύ ακριβή. Αλίμονο σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Υ.Γ Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται. ( Όλοι οι πόλεμοι γίνονται για την απόκτηση υλικών αγαθών) Πλάτων.
Δεν άλλαξε τίποτε από τότε!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ