Τώρα: Σύλληψη γνωστού δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον επισκέφτηκε αστυνομικος στο σπίτι λέγοντας του οτι έπρεπε να παει στο τμήμα για να δώσει κάποιες εξηγήσεις και εκει τον συνέλαβαν.

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο του Evia Zoom Μιχάλη Τοσκάνη που συνελήφθη για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή δημοσιοποιησε βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο φαίνεται η δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα να πίνει ουίσκι, μετά απο μήνυση της δημάρχου.

Συμφωνα με τον δημοσιογράφο, τον που του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Τμημα για να δωσει καποιες εξηγησεις:

«Μου είπε πως αυτό ήταν προτιμότερο να γίνει με το ιδιωτικό του Ι.Χ για να μην δώσουμε στόχο στη γειτονιά. Τον ακολούθησα και όταν φτάσαμε στο Τμήμα με ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνομαι για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον μου η δήμαρχος της Χαλκιδας», λέει ο Μιχάλης Τοσκάνης στο ProtoThema.gr

Μάλιστα ενω ο εισαγγελέας υπηρεσίας, είχε την διακριτική ευχέρεια να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι την απολογία του, διέταξε την συνέχιση της κράτησης του μέχρι την Δευτέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του δημοσιογράφου: Είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται με την διαδικασία του αυτοφώρου και να κρατείται στο Τμήμα με απόφαση/επιλογή του εισαγγελέα , με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης ένας δημοσιογράφος που το μόνο που έκανε είναι τη δουλειά του σωστά. Αντίθετα, δεν πέρασαν αυτόφωρο και δεν κρατούνται εκείνοι κατά των οποίων άσκησε τα μέσα που προβλέπει ο νόμος ο εν λόγω δημοσιογράφος, ένεκα της ιδιότητάς τους των δημοτικών αρχόντων. Εξαντλήθηκε στην περίπτωση αυτή η αυστηρότητα του συστήματος πάνω στον εντολέα μου, ενώ η άλλη πλευρά παραμένει αλώβητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ