Ο Ζελένσκι ενημέρωσε το λαό της Ουκρανίας για τη συνομιλία με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Ουκρανούς να τους ενημερώσει για την συνομιλία που είχε με τον  πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση ήταν ουσιαστική. Ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι δεν ήθελε να πετάξουν ρουκέτες, αεροπλάνα και ελικόπτερα από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία και να πέσουν πυρά στο ουκρανικό έδαφος. Ο Λουκασένκο υποσχέθηκε να μην επιτεθεί και να μην προσφέρει το έδαφός του για πυραυλικές επιθέσεις.

8226DE72 3173 42F6 A528 5C3492334155

Επιπλέον, οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας.

«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά αφήστε τους να προσπαθήσουν. Έτσι ώστε αργότερα κανένας πολίτης της Ουκρανίας να μην έχει καμία αμφιβολία ότι εγώ, ως Πρόεδρος, δεν προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ευκαιρία, αν και μικρή», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι ο κύριος στόχος είναι η εδαφική ακεραιότητα και η άνευ όρων προστασία του εθνικού κράτους της Ουκρανίας. Σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν αγωνίζεται για τα χρήματα, αλλά για το σήμερα και το μέλλον.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι σήμερα αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά – να είσαι στρατιωτικός, να υπερασπιστείς τη χώρα. Επομένως, θέλω πολύ το κράτος να πληρώσει επαρκώς για αυτό το έργο. Θα πληρώσουμε τον στρατό μας, που κρατά όπλα στα χέρια του, 100.000 του εθνικού νομίσματος το μήνα, όχι για να τους  ευχαριστήσουμε, αλλά για να τους ενημερώσουμε ότι η χώρα, τους είναι ευγνώμων», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα είναι μέχρι το τέλος του πολέμου.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, το βράδυ, ο ρωσικός στρατός πυροβόλησε ξανά στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι σιτηρά μεταφέρονταν στη  Μαριούπολη και αλέθονταν αλεύρι για να ψηθεί το κοινωνικό ψωμί.  Αύριο θα εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων, θα υπάρχει και παροχή νερού.

mrpl.city

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ