Γιώργος Βενετσανος: Οχι η πατρίδα μου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Βενετσανος

«Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά, Καλάσνικοφ και αντιαρματικά στην Ουκρανία με δυο C-130». Η Ελλάδα της Δημοκρατίας, του σεβασμού, προς τον συνάνθρωπο, η Ελλάδα της ορθοδοξίας στέλνει όπλα; Απαράδεκτο και προσβλητικό για τον ελληνισμό. Ακόμη και η Τουρκία που θα είχε κάθε λόγο να στείλει κάνει τον ψόφιο κοριό και εμείς πρωτοστατούμε; Για όνομα του θεού τι κάνετε;

Ναι πρέπει να βοηθήσουμε για αυτό στείλτε φάρμακα, σκηνές, κουβέρτες, ότι αφορά σε ανθρωπιστική βοήθεια, φιλοξενήστε πρόσφυγες πολέμου, αλλά όχι όπλα, τι θέλετε να πετύχετε την διαιώνιση του πολέμου, της προσφυγιάς, της καταστροφής, δεν σκεφτήκατε τους χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που είναι στην δίνη της μάχης και που τα όπλα που στέλνεται μπορεί να σκοτώσουν και Έλληνες; Ήδη μετράμε 10 νεκρούς.

Η θέση της Ελλάδος δεν είναι αυτή που άρον άρον αποφάσισαν κάποιοι, χωρίς να ενημερώσουν καν το λαό μέσω του κοινοβουλίου, η θέση της πατρίδας μου που έχει κακοπάθει από σειρά πολέμων και από εισβολές σε εδάφη του ελληνισμού, η πραγματική της θέση είναι αυτή της ειρήνης και πάνω σε αυτή πρέπει να χαλαστεί όλο το διπλωματικό κεφάλαιο που διαθέτει για να επηρεάσει προς την θετική κατεύθυνση τις αντιμαχόμενες πλευρές και να σταματήσει αυτός ο φόρος αίματος εκατέρωθεν. Πολεμήστε με την διπλωματία για το υπέρτατο αγαθό της ειρήνης, μιλήστε με την Ρωσία να σταματήσει την εισβολή, σπρώξτε την Ουκρανία να γίνει ελεύθερη, ανεξάρτητη, απεγκλωβισμένη από δύση και ανατολή, μια ουδέτερη χώρα, που να μπορεί να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Μην βάζετε την Ελλάδα με όλους όσους για δικούς τους λόγους, θέλουν να διαιωνιστεί αυτός ο πόλεμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ