Μαρια Δεναξα: Η Ευρώπη εκφασίζεται με δημοκρατικές διαδικασίες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρώπη εκφασίζεται με δημοκρατικές διαδικασίες; => 🇮🇹Η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του 2022 λόγω πολέμου στην Ουκρανία. Σημαντικές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν χωρίς κοινοβουλευτική συναίνεση.

Στη Γαλλία ο Μακρόν έναμιση μήνα πριν απο τις εκλογές δεν έχει δηλώσει προεδρική υποψηφιότητα. Υποδύεται τον στρατηγό κ αποφεύγει καθε τι προεκλογικό. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι διαρκείας όπως και το ελευθεροκτόνο πάσο. To κοινοβούλιο εδώ και καιρό είναι διακοσμητικό.

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση έκακτης ανάγκης, ο Μακρον θα μπορούσε να αναβάλλει επ αόριστον τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, όπως και τις κοινοβουλευτικές όπου απειλείται με συγκατοίκηση. Το παράδειγμα του θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κι άλλοι…

Υ.Γ. Η όλη κατάσταση θυμιζει όσα ελεγε η Άννα Ψαρουδα Μπενακη στην ορκομωσία του Καρολου Παπούλια.

«Αναλαμβάνεται κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις» θα του πει εισαγωγικά, για να προσθέσει ακολούθως την αινιγματική δήλωση:

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ