Ανατρεπτική παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλακη για τον πόλεμο στην Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νεα του παρέμβαση ο Νίκος Ανδρουλακης για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, ανάβει φωτιες στο πολιτικο σκηνικό. Βέβαια η παρέμβαση του γίνεται λίγο αργοπορημένα με την κλασική ωρα Πασοκ που έλεγαν και οι παλιοί δημοσιογραφοι ειναι όμως άκρως ανατρεπτική:

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Η δηλωση του τραβάει την Ελλάδα απο τον σκληρό πυρήνα του Αμερικανοελεγχομενου ΝΑΤΟ και γέρνει τη ζυγαριά στην Ευρωπαικη Ενωση, μια κίνηση που θυμιζει αρκετά τις επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ναι μεν έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, αλλα παραλληλα απομάκρυνε την Ελλάδα απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της Τουρκικής εισβολής στην Κυπρο.

Επιπλέον η δηλωση του Νίκου Ανδρουλακη δείχνει ενα αλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό απο τον δρόμο του Αμερικανοδεσμιου Γιώργου Παπανδρέου.

Υ.Γ. Οπως λέει και η παροιμία αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει και ο Ευρωπαϊστής Νίκος Ανδρουλακης παιδεύει το Ευεωπαικο του σπίτι με τον καλύτερο τροπο. Και το κυριότερο, δίνει την εντύπωση πως δεν κινείται στην ίδια γραμμή με την κυβερνηση Μητσοτακη που εκτελεί πιστα τις εντολές του ΝΑΤΟ. Μόνο που βεβαια ειναι μια ψεύτικη εντύπωση καθως στην πράξη βάζει πλάτη στις επιλογές Μητσοτακη με τον καλύτερο τροπο οταν ειναι απαραίτητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ