Για μαζική υστερία των δυτικών ΜΜΕ κατά Πούτιν, μίλησε ο σκηνοθέτης της ιστορικής αντιπολεμικής ταινιας Πλατουν, Όλιβερ Στόουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βλέπει» παράλειψη σημαντικών γεγονότων στις αναλύσεις που κάνουν
Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, με μια ανάρτηση του στο Instagram, τοποθετείται για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

48FE2EEB 8820 4ACC 9BF5 8201863F84A8
2020. Platoon Platoon film.jpg Σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν Παραγωγή Orion Pictures Σενάριο Όλιβερ Στόουν Πρωταγωνιστές Τσάρλι Σιν Γουίλεμ Νταφόε Μουσική Τζόρτζ Ντελερού Φωτογραφία Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον Μοντάζ Κλερ Σίμπσον Εταιρεία παραγωγής Hemdale Film Corporation Πρώτη προβολή Country flag 19 Δεκεμβρίου 1986 Country flag 30 Απριλίου 1987 Διάρκεια 120 λεπτά Προέλευση Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Γλώσσα Αγγλικά δεδομένα (π • σ • ε ) Το Πλατούν (αγγλ. Platoon) είναι αμερικάνικη πολεμική ταινία παραγωγής 1986 σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν με τους Τσάρλι Σιν, Τομ Μπέρεντζερ και Γουίλεμ Νταφόε. Η ταινία βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το 2019 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλάει για «μαζική υστερία» των δυτικών ΜΜΕ, καθώς και «παράλειψη σημαντικών γεγονότων» στις αναλύσεις τους και προτείνει: «Πριν βγάλετε συμπεράσματα, διαβάστε. Δείτε τα στοιχεία απ’ όλες τις πλευρές». Παραθέτει μάλιστα και άρθρα που δίνουν, όπως αναφέρει, «χρήσιμες και τίμιες πληροφορίες και ανάλυση» για την ουκρανική κρίση.

FB1E735C 4313 4394 820A 3B753BDE5050

Πρόκειται για άρθρα των Τόνι Κέβιν, πρώην πρέσβη της Αυστραλίας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, Τζόναθαν Στιλ, Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα, Κέιτλιν Τζόνστον, ακτιβίστριας από την Αυστραλία και Τζο Λόρια, διευθυντή του Consortium News.

Ο Όλιβερ Στόουν δεν έχει διστάσει και κατά το παρελθόν να ασκήσει έντονη κριτική στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ σε ανύποπτο χρόνο γύρισε και ντοκιμαντέρ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, παίρνοντας και συνέντευξη από τον Ρώσο Πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ