Η στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράφει το χάρτη της ντροπής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το «παρών» το Σαββατοκύριακο σε φόρουμ των δημάρχων της Μεσογείου, που έγινε στη Φλωρεντία, στο οποίο συμμετείχε και ο αυτοαποκαλούμενος ως «δήμαρχος» της κατεχόμενης περιοχής της Β. Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντσί, o oποίος, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», όχι μόνο συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου, αλλά υπέγραψε και το κείμενο των συμπερασμάτων που παρουσιάστηκε ως διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας!

649235A2 D95A 4A46 A075 5711938F4E2C

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο επίσημο πρόγραμμα ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας Λευκωσίας, όμως το όνομά του μπήκε στον κατάλογο με τους δημάρχους, ενώ δηλώνει στην επίσημη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι «δήμαρχος της Β. Λευκωσίας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φόρουμ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά το πέρας των εργασιών υπογράφηκε και η προαναφερόμενη διακήρυξη από όλους τους δημάρχους που συμμετείχαν, αλλά και τους δεκάδες καθολικούς επισκόπους. Επομένως, όπως προκύπτει, ο Κώστας Μπακογιάννης συνυπέγραψε διεθνές κείμενο με τον «δήμαρχο» του ψευδοκράτους, αναγνωρίζοντάς τον ως δήμαρχο της Λευκωσίας, της μόνης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που είναι υπό κατοχή.

Πρόκειται για ένα σοβαρό διπλωματικό ατόπημα, για το οποίο οφείλει εξηγήσεις… Στο φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δήμαρχοι πόλεων της Μεσογείου, όπως η Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ και η Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ