Καταδικάστε και την τουρκική εισβολή στην Κυπρο οπως κάνετε με τη Ρωσικη στην Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία του Ελληνισμού φιλορωσικά αισθήματα έχει. Αυτή η χώρα από το 1821 συμπαραστάθηκε πάντα στην μαχόμενη Ελλάδα τότε και με λόγια και με πράξεις .. μέσω του Φιλελληνικού κινήματος που ήταν έντονο στην Ρωσία, αλλά και σε άλλες φίλες χώρες. Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι αρκετοί Ρώσοι Φιλέλληνες συγκινήθηκαν από τον Αγώνα της Ελλάδας και κάποιοι εξ αυτών ήρθαν και πολέμησαν στο πλευρό της. Ακόμα, αρκετοί άλλοι βοήθησαν από την Ρωσία με διάφορους τρόπους, όπως ο μεγαλύτερος Ρώσος φιλέλληνας ποιητής, Αλεξάντρ Πούσκιν που έγραψε επικά ποιήματα για τον ελληνικό λαό.

Ας μην ξεχνάμε και τον Εθνάρχη Ιωάννη Καποδίστρια τον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη, που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και υπήρξε ο πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.

(Σημ. Εξαιρώ την φιλοτουρκικη στάση της Σοβιετικής Ένωσης κατά την Ελληνική Μικρασιατική εκστρατεία. όταν οι Μπολσεβίκοι συνήψαν συμμαχίες με τον γενοκτόνο των Χριστιανών Αττατούρκ, αλλά αυτοί τότε, δεν είχαν ντροπή παρά μόνο συμφέρον …)
Στο δια ταύτα. Ανέφερα τα πιο πάνω ολίγα, για να τονίσω ότι η Ουκρανία δεν είχε ποτέ ισχυρούς δεσμούς με Ελλάδα, πλήν του ότι υπάρχει μια μεγάλη ελληνική κοινότητα φιλορώσοι στην πλειοψηφία, που ζει στην Ουκρανία (κυρίως στις νότιες και τις ανατολικές περιφέρειες της χώρας) και η οποία δυστυχώς θρήνησε τις τελευταίες μέρες πολλά θύματα ..απο Ρωσικά πυρά (;). (Οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην Ουκρανία από τον 6ο αιώνα π.Χ. Μεταξύ άλλων, η Ουκρανική πόλη της Οδησσού ιδρύθηκε από αρχαίους Έλληνες αποίκους)

Τελειώνω … Δεν είναι άμοιροι ευθυνών και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφού ήθελαν ντε και καλά να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και να εγκαταστήσουν βάσεις στο υπογάστριο των Ρώσσων…Υπενθυμίζω … Την Κρίση των πυραύλων της Κούβας (Cuban Missile Crisis) που ήταν μία αντιπαράθεση διάρκειας 13 ημερών και συνέβη τον Οκτώβριο του 1962 μεταξύ των Η.Π.Α. και της Σοβιετικής Ένωσης λόγω των σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύχθηκαν στην Κούβα. Τότε οι Αμερικανοί απείλησαν την Ρωσσία με πυρηνικό πόλεμο και εισβολή στην Κούβα, αφού δεν ήθελαν επ΄ ουδενί φίδι στον κόρφο τους στην γειτονική Σοσιαλιστική χώρα … Και σήμερα κόπτονται όλοι και ξεχνούν πόσες εισβολές έκαναν οι ίδιοι και πόσα εκατομμύρια αμάχων χάθηκαν …Όπως πρόσφατα συνέβη στην μαρτυρική Κύπρο με την σύμμαχο τους βάρβαρη Τουρκία, με χιλιάδες θύματα για τα οποία μέχρι σήμερα οι δόλιοι μας σύμμαχοι λησμονούν επιλεκτικά και η Τουρκία συνεχίζει αλώβητη να απειλεί και να διεκδικεί… Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ας καταδικάσουν λοιπόν επίσημα και την Τουρκία, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για τις εισβολές στη Κύπρο, την Συρία, το Κουρδιστάν, την Αρμενία, Λιβύη κ.α., για τα απεχθή της εγκλήματα, τις απειλές, τις διεκδικήσεις της και να επιβάλουν κυρώσεις ισότιμες με αυτές, που επιβάλλουν στην Ρωσία και τολμώ να δηλώσω ότι και εγώ αντικειμενικά θα καταδικάσω την Ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία …

Μέχρι στιγμής παραμένει μόνο η συμπάθεια μου και λύπη για τους αμάχους αβοήθητα θύματα Ουκρανούς, που έγιναν ανθρώπινα πιόνια για αλλότρια ύπουλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, εντός της χώρας τους και εκτός. ΑΥΤΑ. Μ.Ρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ