Βόμβα Βερύκιου! Μέσα στη νύχτα ο Μητσοτάκης στέλνει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί θα φύγουν αλλά δυο φορτωμένα C-130! Κι άλλα όπλα στην Ουκρανία από την ελληνική κυβέρνηση! Τρίτη δόση στρατιωτικού υλικού εστάλη στην Ουκρανία απόψε με δυο C-130, ενώ θα ακολουθήσει και τέταρτη δόση αύριο!

Γραφει ο Δήμος Βερύκιος απο το ieidiseis.gr

Όπως εξηγούσε στο iEidiseis αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας πρόκειται για μέρος της ποσότητας στρατιωτικού υλικού που η Ελλάδα δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι θα αποστείλει στην Ουκρανία.

Δηλαδή:

• Ολόκληρη την ποσότητα των κατασχεθέντων όπλων Καλασνικοφ και των πυρομαχικών από το πλοίο «Nour-M».

• 815 RPG-18 σοβιετικής κατασκευής και Ανατολικογερμανικής προέλευσης

• 144 ρουκέτες των 122 χιλιοστών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του απόψε στον Alpha TV υπεραμύνθηκε της απόφασης του να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, το οποίο χαρακτήρισε «αμυντικό», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η αποστολή στρατιωτικού αμυντικού υλικού στην Ουκρανία ήταν το ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένο. Πράξαμε το σωστό όπως η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται για την απόφαση του αυτή, ανέπτυξε τον εξής συλλογισμό: «Η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει αμυντικό υλικό. Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητούσαμε ανάλογη συνδρομή αν βρισκόμασταν σε ανάλογη κατάσταση. Είχαμε ένα λόγο να συνταχθούμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Σε αυτή την εποχή λογικές αναθεωρητισμού, επιχειρηματολογίες περί αποστρατικοποίησης δεν έχουν θέση».

Ως προς τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η απόφαση για την αποστολή όπλων ελήφθη προσωπικά από τον πρωθυπουργό χωρίς να συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα ή να έχει προηγηθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Οι αποφάσεις αυτές είναι επιπέδου πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι. Με εξαίρεση το ΚΙΝΑΛ όλοι οι άλλοι ήταν στο ναι μεν αλλά. Έγινε συζήτηση στη βουλή. Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Είναι μια συζήτηση, η οποία έτσι όπως είναι οργανωμένη, δεν προσφέρει κάτι»! Μάλιστα ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε και την περίπτωση του Γερμανού Καγκελαρίου όπου και εκείνος έλαβε μόνος του την απόφαση τα σπάσει το ταμπού της Γερμανίας και να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία χωρίς να ενημερώσει ούτε καν τους κυβερνητικούς εταίρους του!

Στο ερώτημα τι θα απογίνουν τα Ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα (αντιαεροπορικά) που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε σαφή απάντηση. Είπε ότι πρόκειται για συστήματα περασμένων δεκαετιών και δεν είναι σημαντικά! Βεβαίως δεν αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή τους επάρκεια, ούτε στο θέμα της συντήρησης τους. Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό κογκρέσο πρωτοστατούντος του Γερουσιαστή Μενέντες πιέζει την Ελλάδα και την Κύπρο να αποσύρουν τα ρωσικής προέλευσης οπλικά συστήματα με το δέλεαρ ότι την απόσυρση θα την επιδότηση το Κογκρέσο με ένα συμβολικό ποσόν, όμως η Ελλάδα και η Κύπρος απέφευγαν να ικανοποιήσουν το συγκεκριμένο αμερικανικό αίτημα, το οποίο μετά την 24η Φεβρουαρίου προβάλει από τις ΗΠΑ ως αξίωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ