Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Συναγερμός! Πληροφορίες για φωτιά σε τμήμα του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια μεταδίδει το Reuters [LIVE ΕΙΚΟΝΑ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτυπούν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κίνδυνος μίας πυρηνικής έκρηξης είναι ορατός.

screencapture reuters markets europe top wrap 1 europes largest nuclear power plant fire after russian attack mayor 2022 03 04 2022 03 04 03 24 44

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα, ρωσικές δυνάμεις έχουν ανοίξει πυρ προς το πυρηνικό εργοστάσιο, προκειμένου να το καταλάβουν. Μάλιστα, εργαζόμενος υποστηρίζει μέσω βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ήδη χτυπήθηκε η πρώτη μονάδα ισχύος από τις ρωσικές επιθέσεις. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης, Ντμίτρο Ορλόφ, με δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει ήδη ξεσπάσει φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Μέρος του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια (κεντρική Ουκρανία), του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, βρίσκεται στις φλόγες έπειτα από βομβαρδισμό του ρωσικού στρατού, έκαναν γνωστό ο εκπρόσωπος της εγκατάστασης, ο Αντρίι Τουζ, και ο δήμαρχος της κοντινής πόλης Ενεργκοντάρ, ο Ντμίτρο Ορλόφ.

«Έπειτα από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων εναντίον του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά», ανέφερε ο Αντρίι Τουζ σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό της εγκατάστασης στην πλατφόρμα Telegram.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρο Ορλόφ, στην περιοχή μαίνονται μάχες ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και ουκρανικές δυνάμεις και υπάρχουν απώλειες. Ο αιρετός δεν έδωσε λεπτομέρειες, ούτε κάποιον απολογισμό.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο ρωσικός στρατός ενέτεινε την προσπάθειά του να καταλάβει την εγκατάσταση και ότι είχε αναπτύξει στην περιοχή πολλά άρματα μάχης.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει πλέον εισέλθει στην ένατή της ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ