Νέος σάλος με όσα ακούστηκαν στον αέρα του Σκαι για τη Βόρεια Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αηδία και αγανάκτηση στη Μακεδονία προκαλούν όσα ακραία, διχαστικά, ανιστόρητα και αντεθνικά σχόλια ακούστηκαν στην πρωινή ζώνη του Σκάι την Τετάρτη, τα οποία προσβάλλουν βάναυσα το φιλότιμο των Ελλήνων της βόρειας Ελλάδας. Την αρχική πάσα έδωσε ο χαρακτηρισμένος στην πιάτσα ως «γκαφατζής» Μανώλης Καψής, όταν αναφερθείς στον πόλεμο της Ουκρανίας, σχολίασε σαν να είναι υπήκοος άλλης χώρας: «Εχουμε κι ένα αντιδυτικό ρεύμα, το οποίο μας δυσκολεύει».

Σαν έτοιμος από καιρό, ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής Δημήτρης Οικονόμου άδραξε την ευκαιρία: «Ακριβώς!» είπε και υπερθεμάτισε με απερίγραπτη ελαφρότητα: «Υπάρχουν και κόμματα φιλορωσικά. Ειδικά, παιδιά, στη βόρεια Ελλάδα είναι πολύ ενισχυμένο αυτό που λέμε τώρα. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Το φιλορωσικό. Και για άλλους λόγους: Εκεί συναντώνται διάφορα ρεύματα».

Ηταν η σειρά του… μέντορα Αρη Πορτοσάλτε να προσθέσει λάσπη στο γιαπί της άθλιας παραπληροφόρησης και του χυδαίου κιτρινισμού, λέγοντας: «Πέφτει και μεροκάματο πολύ εκεί τώρα, μην ανοίξουμε άλλες ιστορίες»! Ωστε υπάρχουν «φιλορωσικά κόμματα» και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και το αγνοούσαμε; Και «πέφτει και μεροκάματο» πολύ εκεί πάνω; Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, χωρίς έστω μια ισχνή απόδειξη, αυτοί οι θλιβεροί κομφερανσιέ (δημοσιογράφους δύσκολα θα τους έλεγες, άλλωστε ο Πορτοσάλτε έχει διαγραφεί από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ κι ο Οικονόμου, όπως και σύσσωμος ο Σκάι, είναι… τακτικοί πελάτες του Πειθαρχικού της Ενωσης) καταφέρθηκαν με το λερωμένο στόμα τους υποτιμητικά και με θρασύτητα εναντίον της βόρειας Ελλάδος, αποφεύγοντας να παρουσιάσουν έστω μια επίσημη τοποθέτηση υπέρ της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία!

Θα περίμενε κανείς περισσότερη ευθύνη, αλλά είναι μάταιο να ζητηθεί από υπαλλήλους ενός «μαγαζιού» που είναι πολιτογραφημένο στη συνείδηση των Ελλήνων ως «τουρκοκάναλο»… Προκάλεσε όμως αίσθηση η αφωνία των βουλευτών της βόρειας Ελλάδας μπροστά σε αυτήν την εμετική πρόκληση!

Εξαίρεση η Ελληνική Λύση, η οποία έκανε λόγο για «ρητορική μίσους και διχασμού», θύμισε ότι ο Σκάι «συνεργάζεται επίσημα με τον Τούρκο «προπαγανδιστή» του Ερντογάν!» και διερωτήθηκε: «Το περιβόητο “ανεξάρτητο” ΕΣΡ της Ν.Δ. υπάρχει για να καταδικάσει αυτή την εξόφθαλμη ρητορική διχασμού και μίσους;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ