«Δεν είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Υπάρχουν κάποια όπλα που περισσεύουν στο ελληνικό στράτευμα; Κάτι τέτοια κατάλαβα από κάποιες δηλώσεις που έγιναν. Δηλαδή «δεν είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα» του έθνους των Ελλήνων:

  • Οι S-300PMU-1 και τα Tor-M1 που αποτελούν το 100% της αντιαεροπορικής δύναμης της Κρήτης προστατεύοντας παράλληλα την 115 ΠΜ που έχει την ευθύνη της εναέριας άμυνας του νότιου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων μηδέ εξαιρουμένης και της Κύπρου.
  • Τα αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα Tor-M1 με εμβέλεια 12 χλμ. που προστατεύουν το 4Ο Σώμα του Ελληνικού στρατού στην περιοχή του Έβρου. Το TOR-M1 μπορεί να ανιχνεύσει ταυτόχρονα μέχρι 48 στόχους και να τα στοχοποιήσει μέχρι 12 (και με τη βοήθεια υπολογιστών επιλέγει και ιεραρχεί αυτόματα τους πιο επικινδύνους). Μπορεί εύκολα να βάλλει κατά στόχους που πετούν με ταχύτητες έως 700 m/s (2.500 km/h) σε μια απόσταση 1,5 έως 12 km και σε υψόμετρο από 10 m έως 6 km, Έχει την ικανότητα να εμπλακεί και να αναχαιτίσει βλήματα τύπου Κρουζ, βλήματα αέρος-επιφανείας, έξυπνες βόμβες, UAV, Α/φη τεχνολογίας Stealth, ελικόπτερα κ.λ.π.).
  • Τα ρουκετοβόλα RM-70 των 122 χλστ. με ακτίνα δράσης περί τα 22 χλμ. τα οποία μπορούν να κονιορτοποιήσουν οποιαδήποτε αποβατική δύναμη, αλλά και να πλήξουν και συγκεντρώσεις στρατευμάτων στην μικρασιατική ακτή και η Τουρκία ζητά, μάλλον απαιτεί να τα αποσύρουμε από τα νησιά μας, θέλοντας να τα έχει εύκολο στόχο.
  • Τα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς κατευθυνόμενα με λέιζερ Kornet είναι ένας ρωσικός φορητός άνθρωπο-φορητός αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος δεύτερης γενιάς, που προορίζεται για χρήση εναντίον αρμάτων μάχης. Είναι από τα πιο ικανά ρωσικά ATGM, με εμβέλεια που ανέρχεται στα 5 χλμ. Χρησιμοποιούνται, σήμερα από ΕΣ σε δυο ευαίσθητες περιοχές του ελληνισμού, στον Έβρο ως αντιαρματικά και στα νησιά ως προστασία από αποβατικές ενέργειες.
  • Τα μεγαλύτερα στρατιωτικά αερόστρωμνα του κόσμου τύπου Zubr που τα χρησιμοποιεί το  Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και μπορεί να μεταφέρει ταχύτατα πεζοναύτες ή άρματα μάχης σε μη προετοιμασμένες ακτές, παράλληλα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει και να ποντίζει νάρκες, υπηρετούν στην Δύναμη Ταχείας Επέμβασης ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).
  • Το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AKM (SA-8 Gecko), πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος παντός καιρού και χαμηλού ύψους, και προστατεύει τα νησιά μας από επιτιθέμενα αεροσκάφη και ελικόπτερα.
  • Τα αντιαρματικά βλήματα Fagot με εμβέλεια 4 χιλιομέτρων, που αποτελούν το φράγμα σε εχθρικά άρματα.
  • Τα αυτόματα Α/Α πυροβόλο των 23ΧΙΛ. ZU 23 ρ/κ αυτόματα πυροβόλα ZU-23 που παρέχουν πυρά υποστήριξης στα τάγματα προκαλύψεως στον Έβρο, ενώ στα νησιά μας είναι η σιδερένια γροθιά της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων), σε κάθε αποβατική κίνηση οποιουδήποτε τα επιβουλεύεται.

Μετά από όλα αυτά που προέρχονται από δημόσιες στρατιωτικές πήγες, σας επισυνάπτω και αυτά που είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα»!

«δεν είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα», μια τουλάχιστον παράξενη δήλωση, για αποδεδειγμένα άριστα οπλικά συστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ