Ποια τελικά είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι γεγονός, έχω μπει για τα καλά μέσα στο ναρκοπέδιο διό και δεν φοβάμαι να μιλήσω..»

«Για μένα υπάρχει η Ελλάδα η δική μου. Δεν είναι η Ελλάδα η τρέχουσα»!! Ελύτης.

Του Πασχάλη Τσολάκη

«Είμαστε πάντα με τη σωστή πλευράς της ιστορίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός τηςχώρας. Και μάλιστα στην χθεσινή του συνέντευξη είπε το «περίεργο και επικίνδυνο»οι σύμμαχοι ήταν πάντα μαζί μας, με ύφος Λουδοβίκειας και Ναπολεόντειας άποψηςκαι συμπεριφοράς!! Δυστυχώς όμως για τον πρωθυπουργό, τον διαψεύδει η ίδια ιστορία!

1919. Στέλνεται εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία, μετά από πίεση των Γάλλων,με την υπόσχεση στήριξη των ελληνικών θέσεων όταν προκύψουν! Η Γαλλία, κινδύνευε να μην εισπράξει τις ρωσικές οφειλές από δάνεια που είχε χορηγήσει στο τσαρικό καθεστώς και οι Γάλλοι κεφαλαιούχοι, πίεζαν την κυβέρνησή τους να αναλάβει πολεμική δράση!

Τα αποτελέσματα γνωστά. Ήττα, συντριβή, νεκροί και έπονται οι συμφωνίες του Λένιν με τον Κεμάλ. Οι συνθήκες της Μόσχας και του Καρς (1921): Χάνουμε την Μικρά Ασία, ξεριζώνεται ο Ελληνισμός και οι σύμμαχοι, με πρώτους του Γάλλους υπογράφουν εμπορικές και όχι μόνο συμφωνίες με τον Κεμάλ.

Σε ποια μεριά της Ιστορίας ήταν οι σύμμαχοι;

Ερχόμαστε στο 1974. Εισβολή και κατοχή τμήματος της Κύπρου μέχρι σήμερα. Γνωστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, γνωστή η Ιστορία.

Με ποια μεριά της ιστορίας ήταν οι σύμμαχοι!! 

Ερχόμαστε στο 1991-1999. Στα Βαλκάνια η γνωστή πάντα συνταγή για την κατά παραγγελία αλλαγή συνόρων και συσχετισμών. Στην περίπτωση της σύγχρονης βαλκανικής κρίσης, το «δικαίωμα» χρησιμοποιήθηκε για τη διάλυση ενός ομοσπονδιακού κράτους που έπρεπε οπωσδήποτε να πάψει να υπάρχει, ώστε να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί των ισχυρών.

Διαλύεται η ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας και βομβαρδίζεται η Σερβία. Οι Σέρβοι ήταν οι μόνοι στα βαλκάνια που μαζί με την Ελλάδα αντιστάθηκαν στον Ναζισμό του Χίτλερ. Κροάτες, Σλοβένοι, Αλβανοί, Βόσνιοι, Βούλγαροι, Τούρκοι, με τον Χίτλερ.

Το 1991 και μετά οι σύμμαχοι πήγαν με τους «εχθρούς»!

Ποια ήταν η σωστή μεριά της ιστορίας!

Η Τουρκία χτυπάει τους Κούρδους, εισβάλει στη Συρία, παραβιάζει Εθνικά δικαιώματα της Ελλάδα και την απειλεί ευθέως! Η Σαπφώ (από τη Λέσβο) μιλούσε την ίδια γλώσσα (δέκατη μούσα την αποκαλεί ο Πλάτων) 2500 πριν! Η ιστορία ταέργα και τα γραπτά καταγράφουν, δείχνουν και μιλούν!

Με ποια πλευρά της ιστορίας είναι οι σύμμαχοι!  

Είναι πολύ κακό για τις κοινωνίες όταν σε κρίσιμες και μεγάλες στιγμές τηςανθρωπότητας, μικροί άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλες θέσεις!!

Η απολιγνιτοποίηση ήταν σωστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, γιατί ήταν οικονομικά συμφέρουσα! Ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο! Οι σύμμαχοι στην αντίθετη μεριά (μετά το 2032 έως το 50 η εφαρμογή!) επειδή ακριβώς είναι ασύμφορη!!

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!  

Λέει ο ποιητής με το δικό του τρόπο. Εμείς δεν ανήκουμε στο σύλλογο του σώπα! Σώπα μη μιλάς. Τί σε νοιάζει εσένα; Θα βρεις τον μπελά σου, άκου και σώπαινε! Ο άνθρωπος πρέπει να ακούει τις ηφαιστειακές εκρήξεις μέσα του, που τον προτρέπουν και του λένε ΜΙΛΑ! Να βγάλει την φωνή του, ακόμα κι αν αυτή είναι μια άναρθρη κραυγή!

Έγραψε ο Καμύ: «Δύο είναι οι δυνάμεις σε αυτόν τον κόσμο. Το ξίφος και το πνεύμα.  Έ, λοιπόν, το ξίφος, σε τελική κατάληξη, νικήθηκε από το πνεύμα»!! Θα θυμίσει κανείς στους πολιτικούς της χώρας ότι η Ελλάδα πάντα ως δύναμη είχε το πνεύμα τηςγι’ αυτό και μεγαλούργησε! Αντί όμως να δώσουν αυτό το πνεύμα στους πολίτες, τους δίνουν οινόπνευμα για να ξεχνούν…..! Η εξήγηση πολύ απλή. Γιατί το πνεύμα είναι ζόρικο και δεν κουμαντάρεται από κανέναν!!

Αντί για πνευματώδης γίναμε οινοπνευματώδης! Αυτή είναι η σωστή πλευρά τηςιστορίας και του πολιτισμού μας!

Υ.Γ: Η Γερμανία που αιματοκύλησε δύο φορές την Ευρώπη με 2 Π.Π, έγινε ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης και ελέγχει την Ευρώπη, με οικονομικά όπλα, όπλα της αγοράς και των τραπεζών. Ανακοίνωσε εξοπλισμό 100 δις παρά τις απαγορεύσεις των συμφωνιών!

Ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας! Ο θύτης εξουσιαστής στα θύματα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ