Σημαντική εξέλιξη: Η Διεθνής Ομοσπονδία Γάτων απαγορεύει τις ρωσικές γάτες από τους αγώνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσική Ομοσπονδία ήταν έτοιμη για κυρώσεις, αλλά δεν περίμενε ότι θα επηρέαζαν αθλητές, διανοούμενους, ηθοποιούς, δημοσιογράφους, ακόμη και τις ΓΑΤΕΣ μας… λέει η Ρωσικη πρεσβεία σε ανάρτηση της, που επισυνάπτει άρθρο με τίτλο:

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γάτων απαγορεύει τις ρωσικές γάτες από τους αγώνες

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γάτων λέει ότι απαγόρευσε τις ρωσικές γάτες από τους διεθνείς της αγώνες στην τελευταία επίπληξη προς τη Ρωσία από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Η ομοσπονδία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της «Ομοσπονδίες των Ηνωμένων Εθνών για Γάτες», δήλωσε σε μια δήλωση ότι είναι «σοκαρισμένη και φρίκη» που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία και «άρχισαν πόλεμο». Γνωστό ως FIFe (για το γαλλικό του όνομα, Fédération Internationale Féline), είπε ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν την Τρίτη και ότι οι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν «να γίνουν μάρτυρες αυτών των φρικαλεοτήτων και να μην κάνουν τίποτα».

Ανέφερε ότι ο κανόνας θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Μαΐου και στη συνέχεια θα αναθεωρηθεί.

«Καμία γάτα που ανήκει σε εκθέτες που ζουν στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έκθεση FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από τον οργανισμό στον οποίο ανήκουν αυτοί οι εκθέτες», δήλωσε η οργάνωση, η οποία εκτείνεται σε σχεδόν 40 χώρες.

Με πληροφορίες απο το washingtonpost.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ