Η Τουρκία στέλνει εσπευσμένα Bayraktar στην Ουκρανία – Χάρτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει η Τουρκία να ενισχύει την Ουκρανία! Ένα Ουκρανικό Antonov, απογειώθηκε από την Τουρκία και προσγειώθηκς στο πολωνικό αεροδρόμιο του Rzeszów. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει Bayraktar TB2.

Αποκλειστικό-Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Tι είχε αναφέρει πρόσφατα το Directus.gr: ”Στέλνει εκτάκτως και άλλα drone στην Ουκρανία η Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Στοιχεία για το θέμα αυτό επιβεβαιώθηκαν αρχικά από ανεπίσημες πηγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και αργότερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρέζνικοφ το ανακοίνωσε επίσημα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, επιπλέον επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 τέθηκαν σε υπηρεσία.

O Oυκρανός υπουργός Άμυνας σημείωσε πως αυτή τη στιγμή «τα επιθετικά drones που τέθηκαν σε λειτουργία με την Ουκρανία είναι πλήρως έτοιμα για πολεμική χρήση».

Τα τουρκικά Bayraktar είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εδρεύουν στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, προκειμένου να αποφευχθούν νέες απώλειες.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι μιλάμε για προμήθεια τεσσάρων σετ drones στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κάτι που συνεπάγεται τη μεταφορά 12 drones.

Οι Ρώσοι έχουν επιφέρει δραστικά πλήγματα στα τουρκικά drone τόσο στον αέρα όσο και στις βάσεις τους στο έδαφος.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ