Εάν ο Μητσοτάκης δεχτεί συνάντηση με τον Ερντογάν μετά από αυτό, εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, ενημέρωσε τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο τούρκος πρόεδρος θα θέσει στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά των γεύμα τους στην Κωνσταντινούπολη, όλες τις παρανοϊκές τουρκικές απαιτήσεις.

Έχει μάλιστα εξαιρετική σημασία ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ελληνική πλευρά, αλλά από τα τουρκικά ΜΜΕ! Εδώ μιλάμε για ασύλληπτες καταστάσεις, που έχουν συμβεί μόνο σε περίπτωση πολεμικής συντριβής όπου ο νικητής σέρνει τον ηττημένο στο τραπέζι της συνθηκολόγησης επιβάλλοντας ο ίδιος τους όρους του.

Εάν λοιπόν μετά από αυτά τα αίσχη και τις προκλήσεις ο Κυριάκος δεχτεί να πάει να δει τον Ερντογάν, τότε παύει να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καμία δικαιοδοσία να συντρίψει την εθνική γραμμή που ακολουθεί η πατρίδα μας εδώ και χρόνια απέναντι στην Τουρκία και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει αν μη τι άλλο να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, τουλάχιστον πριν την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση.

Η Ελλάδα με αρχιτέκτονα τον Προκόπη Παυλόπουλο, έχει καταφέρει να μετατρέψει τα «ελληνοτουρκικά» σε ευρωτουρκικά. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να καταστρατηγήσει ο Ερντογάν, δηλώνοντας το μάλιστα ανοιχτά. Καλώντας τον πρωθυπουργό να «μιλήσουν οι δυο τους» επειδή είναι γείτονες και να αφήσουν την Ευρώπη στην άκρη! Με απλά λόγια, για κάποιον περίεργο λόγο που εμείς δεν γνωρίζουμε, πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης θα δεχτεί να καταργήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο!

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Τσελίκ ότι ο Ερντογάν θα θέσει θέμα γαλάζιας πατρίδας, αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και τουρκικής μειονότητας, θέματα που ισοδυναμούν με εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Ελλάδα, αρκούν ώστε ο Μητσοτάκης να μην περάσει ούτε απέξω από την ταβέρνα που θα τον περιμένει ο Ερντογάν.

Εάν το κάνει, θα μείνει στην ιστορία όπως οι δύο προηγούμενοι που παρέδωσαν στην Τουρκία κομμάτι από τον εθνικό κορμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ