Σημαντική αποκάλυψη του Νίκου Ευαγγελάτου για τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Ειναι ανοικτή η ατζέντα, δεν υπάρχει περιορισμός λέει ο Νίκος Ευαγγελατος και ο κυβερνητικός οχι μόνο δεν το διαψεύδει αλλα αλλάζει και κουβέντα για να ξεφύγει. Ο Ευαγγελατος του τονίζει για άλλη μια φορά πως πάμε με ανοικτή ατζέντα και την Ελλάδα να συζητήσει τα πάντα και ο Οικονομου απαντά πως ειναι πολύ σημαντικό που υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

C849C588 8833 4E50 AE61 1544E141C01E

Οταν φτάνουμε στο σημείο ακόμη και ο Ευαγγελατος να καταλαβαινει πως ο Μητσοτακης ειναι έτοιμος να τα δώσει όλα στην Κωνσταντινούπολη αυτή την Κυριακή, σημαίνει πως θα πρέπει να ανησυχούμε δίπλα.

Σε αυτά που λέει ο Νίκος Ευαγγελατος αξίζει να προσθέσουμε όσα διαβάσαμε σε πρόσφατο άρθρο του NEWSBREAK.GR που ανέφερε πως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ο Ομέρ Τσελίκ, (πρακτικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν), ανακοίνωσε ότι κατά το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα θέματα, τα οποία τα βαφτίζει «ελληνοτουρκικές διαφορές».

Κρατηθείτε:

Σε μία διμερή συνάντηση ο Ερντογάν πρόκειται να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τα οποία ήδη αμφισβητεί και ως προς την πλευρά της κυριαρχίας τους! Πρόκειται να θέσει θέμα «γαλάζιας πατρίδας», το οποίο είναι το σχέδιο εισβολής και κατοχής κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας από την Τουρκία. Πρόκειται επίσης να θέσει θέμα «τουρκικής» μειονότητας και θέμα γενικώς «φυσικού αερίου»! Δηλαδή εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς που.

Πρακτικά, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ως νικητής ενός πολέμου, και υποχρεώνει τον Μητσοτάκη να συρθεί ως ηττημένος στην Κωνσταντινούπολη, για να συζητήσει θέματα τα οποία τίθενται στο τραπέζι μόνο μετά από μία ευρεία πολεμική συντριβή της Ελλάδας.

Προσέξτε, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ανακοινωθεί από τα τούρκικα μέσα και όχι από την ελληνική κυβέρνηση! Μιλάμε δηλαδή για τον απόλυτο εξευτελισμό.

Εάν λοιπόν ο Μητσοτάκης δεχτεί να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση μετά από αυτή την ανακοίνωση, τότε παύει να εκπροσωπεί την Ελλάδα και εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Διότι η αποδοχή τέτοιων ωρών, συνιστά εγκατάλειψη της εθνικής γραμμής την οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπράξει. Διότι εδώ δεν είναι απλώς μία πολιτική απάτη αλλά μία εθνική μειοδοσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την εθνική γραμμή, κατά την οποία μοναδική διαφορά της Ελλάδας είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο.

Επιπλέον, ο Μητσοτάκης δεν έχει κανένα δικαίωμα να εγκαταλείψει την εθνική γραμμή η οποία έχει χαραχθεί εδώ και χρόνια, όπου η ελληνοτουρκική διαφορά είναι αυτομάτως και ευρωτουρκική διαφορά, άρα είναι αδιανόητο να συζητηθεί σε διμερές επίπεδο.

Ας προσέξει πάρα πολύ λοιπόν ο κύριος πρωθυπουργός, οι επόμενες κινήσεις του θα είναι καθοριστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ