Παγκόσμια ανησυχία: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δια στόματος Νούλαντ: «Και ανησυχούμε ότι η Ρωσία θα αναλάβει τον έλεγχό τους»!

«Υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και ανησυχούμε ότι η Ρωσία θα αναλάβει τον έλεγχό τους»! Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε ακρόαση στο Κογκρέσο, επιβεβαίωσε με μια πρόταση τις ρωσικές αποκαλύψεις της Κυριακής!

«Οπότε συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς θα μπορέσουν να εμποδίσουν το να πέσουν αυτά τα υλικά έρευνας σε χέρια ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε ακόμα η Αμερικανίδα.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή η Ρωσία (μέσω του Ria Novosti) δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι η Ουκρανία εργαζόταν (σε εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ) σε πάνω σε βιολογικά όπλα (όπως ο άνθρακας και η πανώλη) κοντά στα ρωσικά σύνορα, παραβιάζοντας έτσι το άρθρο 1 της απαγόρευσης των βιολογικών όπλων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα έγγραφα μάλιστα, το Πεντάγωνο είχε δώσει εντολή να τα καταστρέψουν.

nb eggrafa bio ukraine

Τα ρωσικά σχετικά έγγραφα

nb eggrafa bio ukraine1
Τα ρωσικά σχετικά έγγραφα

Νωρίτερα, δυναμική παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει και η Κίνα, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική Κυβέρνηση για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Κινέζο εκπρόσωπο Τύπου, οι ΗΠΑ διαθέτουν 26 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πενταγώνου.

Όπως ανέφερε το κινεζικό CGTN, η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν λεπτομέρειες για τους ιούς που έχουν αποθηκευτεί όλα αυτά τα χρόνια στα εργαστήρια, αλλά και για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να παράσχει πλήρη διευκρίνιση για τις βιοστρατιωτικές δραστηριότητές της εντός και εκτός των συνόρων της και να αποδεχθεί την πολυμερή επαλήθευση», είπε ο Κινέζος μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ