Κρίση πανικού στο Μαξίμου απο την εκτόξευση της βενζίνης στα 2,5 ευρω – Σκεψεις και για μίνι ανασχηματισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ προκαλούν στο Μαξίμου οι προβλέψεις πως η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στο τελος της εβδομάδας τα 2,5 ευρω, μια τιμή εξωφρενική που πλέον ειναι αδύνατον να διαχειριστεί η Ελληνική κοινωνία.

Οι πολίτες συνθλίβονται πλέον με την βενζίνη, το φυσικο αεριο, την ΔΕΗ και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα που συνεχώς ανεβαίνουν και αυτά. Ειναι πλέον αδύνατον για οποιαδήποτε Ελληνική οικογένεια να διαχειριστεί όλες αυτές τις αυξησεις.

Ο πρωθυπουργός που ξέκοψε καθε παραδοσιακό δεσμό με την Ρωσια στέλνει επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ενωση με πρωτοβουλίες για να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου οταν άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκης Ένωσης οπως πχ η Σερβία φρόντισαν εγκαίρως να κλείσουν συμφωνίες με την Ρωσια για να προμηθεύονται φτηνό φυσικο αεριο.

5B385FC5 1103 417D 8AE6 B37290C8623D


Θυμίζουμε πως στις 25-11-2021: Πούτιν και Βουτσιτς έδωσαν τα χέρια και η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει φυσικό αέριο στην Σερβία σε προνομιακή τιμή η οποία θα είναι έως και τέσσερις φορές χαμηλότερη από την τιμή που ισχύει σήμερα στην διεθνή αγορά.

Την χρυσή συμφωνία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Σότσι με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι ο Πούτιν ενέκρινε την τιμή των 270 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα για το αέριο που θα προμηθεύεται η Σερβία από την ρωσική Gazprom.

Η τιμή του φυσικού αερίου αυτήν την στιγμή στις διεθνείς αγορές φτάνει μέχρι και τα 1.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Συμφωνήθηκε επίσης να αυξηθεί η ποσότητα αερίου που θα χορηγηθεί στην Σερβία ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες της τον χειμώνα ενώ θα γίνουν και διευκολύνσεις για την πληρωμή.

Υ.Γ. Η συμφωνία αυτή θα ισχύσει για ένα εξάμηνο και στην συνέχεια θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για την τιμή του ρωσικού αερίου.

Σε τι κόσμο άραγε ζουν στο Μαξίμου οταν οι επιλογές της κυβέρνησης αντί να λύνουν προβλήματα, δημιουργούν νέα; Μάλιστα μεσα στην κρίση πανικού ακούγεται τις τελευταίες ώρες πως θα υπάρξει μίνι ανασχηματισμός με πρόσωπο που θα επωμισθεί την ευθύνη για την διαχείρηση των τιμών στην ενέργεια στα πρότυπα της πρόσφατης υπουργοποίησης του Χρήστου Στυλιανιδη με πρόσωπο που ειναι πολύ πιθανόν να μην ανήκει στον στενό κομματικό χώρο της ΝΔ.

Υ.Γ. Ήδη γίνονται κρούσεις και βολιδοσκοπήσεις σε συγκεκριμένα άτομα και συγκεκριμένα σε πρόσωπο που στο παρελθόν βρέθηκε σε αντίπαλο πολιτικο μετεριζι απο αυτο της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ