Με ωρα Πασοκ: Επίθεση Ανδρουλακη σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κυβέρνηση με τις επιλογές της κατάφερε να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Χρειάζεται άμεσα ένα πλέγμα μέτρων, τα οποία θα προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Οι αποφάσεις της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πολιτικές, που μέχρι χθες απαξίωνε ο κύριος Μητσοτάκης.

Μέτρα όπως η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, η ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας με την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη τους και με προκαταβολή φόρου για να ενισχυθεί άμεσα ρευστότητα, ο προσανατολισμός των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, στην αναβάθμιση του δικτύου ώστε να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτά, είναι ολοκληρωμένες πολιτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τη χώρα μας, να οχυρώσει την κοινωνία και την οικονομία της, στις μεγάλες παρενέργειες που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση της εποχής μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ