Συγκλονίζει το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλουδη μετά την απόφαση για διακοπή της δίκης: Ντροπή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με δικαιολογια τον κορωνοιο αναβλήθηκε ξανά η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη στη Ρόδο, για τις 15 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα μια ένορκος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ήταν ασθενής, αλλά και ο συνήγορος του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου που δήλωσε επίσης θετικός στον κορωνοϊό.

Η απόφαση για αναβολή προκάλεσε τη σφοδρότατη αντίδραση της μητέρας της Ελένης Τοπαλουδη, Κούλας Αρμουτίδου, η οποία ξέσπασε και άρχισε να φωνάζει «ντροπή, ντροπή» προς την έδρα.

Η πρώτη συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου, αλλά ο συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων υπέβαλε αίτημα διακοπής προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία. Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα, πυροδοτώντας και τότε την αντίδραση της οικογένειας Τοπαλούδη.

Παρούσες και σήμερα στο δικαστήριο για συμπαράσταση στην οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, ήταν η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Λέσβο από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η κ. Κρεμαστιώτη μάλιστα αντέδρασε επίσης έντονα όταν άκουσε την εισαγγελέα να προτείνει διακοπή της δίκης, με την εισαγγελική λειτουργό να της λέει: «Τι θέλετε δηλαδή; Να τους φέρουμε εδώ με covid;».

Εκνευρισμό είχε προκαλέσει νωρίτερα στη μητέρα του θύματος και ο κατηγορούμενος ελληνικής καταγωγής, επειδή, καθήμενος στο εδώλιο, όπως σε όλες τις αίθουσες των Μικτών Ορκωτών Εφετείων, βρίσκεται στο ύψος των δικαστών.

Η κ.Αρμουτίδου φώναζε: «Δεν μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ, η μάνα της δολοφονημένης Ελένης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ