Γολγοθάς για την εγγονή του Ανέστη Βλαχου – Το χάος των κρατικών υπηρεσιών της στερεί το όνειρό της για αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kραυγή απόγνωσης για τον γιο του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή, ο οποίος με επιστολή που παρέδωσε σε πολιτικούς, αλλά ακόμη μίας που ετοιμάζεται να στείλει και στην Εισαγγελία Αθηνών καταγγέλλει τη μη αναγνώρισης της ελληνικής ιθαγένειας για ένα εκ των τριών ανήλικων παιδιών του.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ο Ηρακλής Βλάχος, που δεν του έφτανε ο ενδοοικογενειακός πόλεμος με τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα του Μαρία Γαρίτση και την ετεροθαλή αδελφή του Ελλη για τη διαθήκη του μακαρίτη πατέρα του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την αναλγησία της Πολιτείας, όπως αναφέρεται στη μακροσκελή επιστολή του, έχει παντρευτεί επισήμως με τη νιγηριανής καταγωγής Ερικα Εμπουόμαν, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Γολγοθάς για τη Βραζιλιάνα απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη! Το χάος των κρατικών υπηρεσιών της στερεί το όνειρό της

Το ένα εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, αν και ακολούθησε την ίδια πάντα διαδικασία. Στην αγωνιώδη επιστολή του για εξεύρεση λύσης, ο Ηρακλής Βλάχος αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Εδώ και έξι (6) έτη αιτούμαι να πάρει την ελληνική ιθαγένεια η μικρότερη μου κόρη Αναστασία Οσάσου Βλάχου (γεννηθείσα στις 23/8/2014), για την οποία, κατόπιν αιτήσεώς μου το 2015, το ελληνικό κράτος τής αρνήθηκε την ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια.

3C112867 4F99 4DF6 84A7 5F2C35E455A5

AE633887 8E12 409D 8DEF 3FB23DEC9861

Η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν δέχτηκε να παραχωρήσει στην κόρη μου την ελληνική ιθαγένεια, παραβαίνοντας όχι μόνο τους νόμους του ελληνικού Συντάγματος, αλλά καταπατώντας βασικούς κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (άρθρο 15, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ). Το οξύμωρο είναι ότι στον γιο μου Ηρακλή Κίμωνα (2010) και στην κόρη μου Σοφία (2009) έχει ήδη δοθεί ελληνική ιθαγένεια, υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο, κάτι που δεν εγκρίνουν στη μικρότερη κόρη μου».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον γιο του σκληρού του ελληνικού κινηματογράφου, ο ίδιος παραδέχτηκε πως πλέον είναι σε απόγνωση, γιατί μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την ιθαγένεια της κόρης του δεν μπορούν να βρουν λύση και έχουν βαλτώσει! «Είναι πρωτοφανές, ανεπίτρεπτο και αντισυνταγματικό, παιδιά Ελληνα πολίτη να μην μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Πλήττεται η οικογένειά μας από κάθε άποψη, σε μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία στα γραφειοκρατικά γρανάζια του Ελληνικού Δημοσίου. Με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, οι Ελληνες πολίτες, μέλη παράλληλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των νόμων που τη διέπουν, με αυτές τις περίπλοκες διαδικασίες μέσω της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου φτάνουν στο σημείο της οικονομικής και ψυχικής εξαθλίωσης, πράγμα λυπηρό για τον τόπο μας. Παρακαλώ όπως δοθεί άμεσα μια λύση» είναι τα γεμάτα πόνο και οργή λόγια του στην «Espresso»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ