Απαγωγή Κυπαρίσση: Προφυλακίστηκαν οι δράστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την προσωρινή κράτηση των τριών κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία τους για 12 αδικήματα που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Το δρόμο για την φυλακή πήραν ένας 41χρονος και η 39χρονη σύντροφος του και ένας 34χρονος ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της απαγωγής.

Οι τρεις κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων.

Στις απολογίες τους οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους στην απαγωγή.

Αντίθετα η γυναίκα υποστήριξε ότι δεν είχε καμία γνώση.

Ο 34χρονος «εγκέφαλος» της απαγωγής που είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για κλοπές, εκρήξεις σε ΑΤΜ και μια απόπειρα δολοφονίας στη Βόρεια Ελλάδα, είχε αναφέρει στην προανακριτική του απολογία ότι επέλεξε το θύμα μέσω Facebook βλέποντας τις αναρτήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως κράτησαν όμηρο τον επιχειρηματία επί 65 ημέρες. Επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με την οικογένειά του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Τελικά μείωσαν την απαίτηση τους στο ποσό των 700.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε την Παρασκευή 4, Μαρτίου 2022.

Στη συνέχεια οι δράστες απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία στο Τατόι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ